Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zlodeji odvliekli a vykradli pancierové auto plné peňazí!
Zdielať na

Zlodeji odvliekli a vykradli pancierové auto plné peňazí!

BRATISLAVA / V Bratislave došlo v sobotu večer k ďalšej kurióznej krádeži. Zlodejom sa podarilo dostať do pancierového auta. Páchatelia mali byť podľa našich informácií traja. Údajne ide o mužov, ktorí sa maskujú gumenými maskami s podobizňami Václava Klausa a Arnolda Schwarzeneggera. Slovenské banky doteraz obrali o pol milióna eur.

Auto nikto nestrážil

Zamestnanci bezpečnostnej služby prišli v sobotu večer vyzdvihnúť peniaze aj do nákupného centra v Devínskej Novej Vsi. Počas toho, ako boli vo vnútri v budove, im niekto ukradol auto na prevoz peňazí.

Firma, ktorá zabezpečuje prevoz peňazí, má zmluvu aj s nákupným centrom. Podľa našich informácií to nebola posádka z Bratislavy, ale až z Nitry. "V čase okolo 22.45 odcudzili dosiaľ neznámym spôsobom riadne uzamknuté vozidlo, ktoré slúžilo na prepravu a zvoz hotovosti, cenín a pošty," potvrdil hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. 

Auto nechali zlodeji odstavené neďaleko Záhorskej Bystrice. Podľa našich informácii v ňom peniaze ale chýbali. Zatiaľ nie je známa ani presná suma. Na záberoch Nového Času je vidieť kriminalistov, ktorí niekoľko hodín podrobne dokumentovali všetky stopy. Páchatelia pravdepodobne utiekli na ďalšom pristavenom aute aj s lupom. Záhadou ostáva, prečo nechali SBS-kári vozidlo s množstvom peňazí bez dozoru.

Zákon o súkromnej bezpečnosti existuje, no neupravuje konkrétne činnosti SBS-károv v službe. "Každý poskytovateľ bezpečnostnej služby si upravuje činnosť internými normami," potvrdil prezident Slovenskej komory súkromnej bezpečnosti Imrich Vaváček.

Polícia prípad vyšetruje

Tie však môže do istej miery ovplyvniť polícia, keďže každá firma poskytujúca súkromnú bezpečnosť dostáva licencie od jednotlivých krajských riaditeľstiev. "Ak prevážajú peniaze napríklad pre banky alebo pre iných klientov, tak im krajské riaditeľstvo môže upraviť podmienky licencie," doplnil Vaváček.

Podľa našich informácií posádka ale na základe interných stanov firmy nemala nechať auto bez dozoru. Celé okolie Záhorskej Bystrice v nedeľu mapoval policajný vrtuľník. Je totiž možné, že sa páchatelia chceli zbaviť aj auta. Pri ukradnutom pancierovom vozidle sa mal nachádzať aj kanister s benzínom. "Vzhľadom na štádium konania nie je možné v súčasnosti poskytnúť bližšie informácie," doplnil Szeiff.

Téme sa venuje reportérka Denisa Pirníková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy