Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Zlodeji nelenili ani na Štedrý deň, vykradli školu
Zdielať na

Zlodeji nelenili ani na Štedrý deň, vykradli školu

LIPOVCE / Základnú školu v Lipovciach (okres Prešov) navštívili vianoční zlodeji. Vzali počítač i niekoľko notebookov, no škody spôsobili aj na vylomených nových dverách. Vyzerá to tak, že prišli v noci 24. decembra, v čase, keď sa tamojší ľudia modlili v kostole.

Celá dedina bola akurát na omši

Do školy v Lipovciach prišla presne na Štedrý večer nevítaná návšteva. Tá ale žiadne darčeky nepriniesla. Práve naopak. Neznámy páchateľ využil sviatky pokoja.

Na návštevu ale prišiel s nekalým úmyslom a zrejme po tme. Podozrenie je dokonca i také, že sa tak stalo v čase, keď bola celá dedina v kostole na polnočnej omši. "Keď sme čakali na príchod Spasiteľa, zlodeji čakali na svoju šancu," myslí si starosta obce Peter Miženko.

Spôsobili škodu za viac ako 4 000 eur

Zlodeji sa vlámali do dvoch pavilónov. Dvere v kanceláriách rozmlátili. Brali samú hodnotnú elektroniku. "Neznámy páchateľ odcudzil jeden počítač a tri notebooky. Škoda bola vyčíslená na viac ako 4 000 eur," potvrdila prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Z počítačovej učebne zlodeji ale nič neodniesli. Ťažko povedať či ich zastavili mreže za dverami alebo sa už jednoducho nezaniesli. Alebo si na nich lepšie posvietili a zistili, že sú to desať rokov staré kúsky. Teraz je im už na stope polícia. Jednou z indícií je aj to, že v škole sa zjavne dobre vyznali.

Téme sa venuje reportér Vladimír Jurek. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy