Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Zuzane ukradli v Bratislave auto, stopy vedú do servisu
Zdielať na

Zuzane ukradli v Bratislave auto, stopy vedú do servisu

BRATISLAVA / Minulý týždeň ukradli v Bratislave luxusné auto. Televízii JOJ sa podarilo získať zábery z bezpečnostnej kamery. Zlodej mal kľúč, o ktorého existencii majiteľka vôbec nevedela. Išlo o presnú kópiu jej kľúča. Podozrenie preto padlo na autoservis, ktorý navštívila niekoľko dní predtým. A podľa policajného prezídia toto nebol jediný prípad. Pozrite sa, ako sa chránia servisy pred autičkármi vo vlastných radoch.

Auto mali vytipované

"Otvoril auto, počas 5-tich sekúnd, naštartoval a odišiel," tvrdí majiteľka ukradnutého auta Zuzana. Páchateľ mal podľa našich informácií vôjsť do budovy hlavným vchodom. Až potom zamieril do garáží, kde na neho čakal komplic. Na zelenej Felícii s údajne kradnutým evidenčným číslom, získal parkovaciu kartu a s luxusným Audi spolu odišli v tesnom závese.

"Dovolím si tvrdiť, že to auto mali vytipované. Dnes sa kradne na objednávku," tvrdí dopravný konzultant Maroš Palesch. "Prvá otázka bola, kedy som naposledy dala auto z ruky," hovorí Zuzana.

"Je to pre mňa nepochopiteľné. Obidve kópie kľúčov mám doma v bezpečí," hovorí majiteľka ukradnutého auta Zuzana. Viac o krádeži auta sa dozviete TU.

Servisy odmietajú zodpovednosť

"Môže to byť individuálne. Na Slovensku je viac ako 1000 servisov, z toho je viac 400 autorizovaných a ostatné sú neautorizované servisy. Nemáme informáciu o konkrétnych servisoch. Ide o individuálne prípady," uviedol predseda Cechu predajcov a autoservisov Július Hron.

Televízia JOJ oslovila zástupcov najväčších sietí autorizovaných servisov. Každý nás ubezpečil, že interná kontrola zamestnancov je na najvyššej úrovni! Strážia ich bezpečnostné kamery, rôzne bezpečnostné systémy aj riadiaci pracovníci. Žiaden zamestnanec vraj nemôže manipulovať s autom ani s kľúčom sám a je teda takmer nemožné, aby sa čosi podobné udialo v hociktorej z ich prevádzok.

Aký je dôveryhodný servis?

Ani jedna spoločnosť nám však nedala oficiálne stanovisko. Téma je zrejme príliš citlivá, ale aktuálna! Prípad z Bratislavy môže byť ďalší z mnohých, ktorý políciu privedie do autoservisu. Na kópiu niektorých druhov kľúčov údajne stačí iba 5 minút a dobrý počítač. "Žiaľ aj v servisoch sa nájdu čierne ovce. Čím sú autá sofistikovanejšie vyrábané, tak isto sofistikovanejší musia byť aj zlodeji," upozorňuje dopravný konzultant Maroš Palesch.

"Dôležité je mať dôveryhodný servis, ktorý vystavuje všetky doklady. Od prijatia vozidla do servisu, až po jeho vydanie majiteľovi," radí predseda Cechu predajcov a autoservisov Július Hron.

Alebo si zvoliť taký, v ktorom Vám dovolia pozerať im na prsty. "Niektoré servisy to dovoľujú, niektoré nie. Ale mnohé majú miestnosti bezpečne oddelené sklom, kde zákazník môže sledovať, čo sa s jeho vozidlom deje. Preto treba vyhľadať taký servis, ktorý to robí transparentne," dodal Július Hron.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy