Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
40 priestupkov za 15 minút. Vitajte v Bratislave!
Zdielať na

40 priestupkov za 15 minút. Vitajte v Bratislave!

BRATISLAVA / Kto navštívil veľké nákupné centrá, teda presnejšie ich parkoviská, určite sa stretol s vodičmi, ktorí ignorujú predpisy. Nám sa za 15 minút podarilo nakrútiť desiatky takýchto vodičov.

Vodiči pokojne jazdia v protismere

V prvom rade sme sa v tejto reportáži chceli zamerať na všeobecný problém s niektorými vodičmi v nákupných centrách. No vodičov, ktorým neprekáža, že idú do jednosmerky, je viac ako by ste si mysleli.

Väčšina vodičov na túto otázku ani nechcela odpovedať. Našli sa takí, ktorí sa dušovali, že sa to už nestane. Výhovorky boli rôzne. "Ospravedlňujem sa, ponáhľam sa pre dieťaťa do školy," povedala jedna z vodičiek.

50% vodičov, ktorí vošli do jednosmerky, počas jazdy telefonovali. A aj preto slepo nasledovali autá, ktoré pred nimi vošli do jednosmerky. Týmto porušením predpisov si cestu skrátili len o 20 sekúnd.

Pravidlá cestnej premávky sa musia dodržiavať všade. "Ak je premávka vozidiel značená príslušným dopravným značením a jedná sa o miesto verejnosti prístupné, riešením priestupkov sa zaoberajú hliadky policajného zboru," vysvetlil hovorca Krajského prezídia Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Vodičom pritom hrozia vysoké sankcie

Týmto nespratníkom za bezdôvodnú jazdu v protismere pritom hrozia vysoké sankcie - pokuta do výšky 300 eur a hrozba zákazu šoférovania až na dva roky. Na niektoré problémy s vodičmi majú nákupné centrá svojich ľudí.

"Bezpečnosť v garážach zabezpečuje externá bezpečnostná služba, ktorá je zazmluvnená," vysvetlila manažérka nákupného centra Oľga Hamer. Tá sleduje aj vodičov, ktorí boli leniví hľadať si voľné miesto na parkovanie a odstavili to na priechode pre chodcov. Kým to začnú riešiť s políciou, snažia sa ich slušne upozorniť.

"Keď tu vodiči parkujú prvýkrát, dáme im nálepky, že tu sa neparkuje. Prosím vás, nabudúce parkujte na vyhradenom mieste," doplnila Hamer. Ak tento oznam vodiči ignorujú a aj pri ďalšej návšteve ohrozia bezpečnosť zákazníkov, vtedy to už zoberie do rúk polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy