Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Neskutočné! Starenka (86) si schovávala 30-tisíc € pod posteľou
Zdielať na

Neskutočné! Starenka (86) si schovávala 30-tisíc € pod posteľou

VYŠNÝ KELČOV / Neznámy zlodej okradol pani Emíliu z Kysúc o všetky peniaze. Dôchodyňa po svojom synovi zdedila takmer 30-tisíc eur, ktoré si schovávala doma pod posteľou. Stará pani od vtedy ako zistila, že ju okradli vraj iba plače.

Psychicky sa zrútila

86-ročná Emília prišla o všetky svoje úspory. Z toho čo sa stalo, sa psychicky zrútila a ani nevychádza z domu. "Mlátila ma obrusom, v ktorom mala ukradnuté peniaze a vrieskala na celý dom," hovorí príbuzná babičky Mária Šramková.

V malej dreveničke pri potoku, si  Emília takmer 30-tisíc eur a 100-tisíc českých korún schovávala pod posteľou v kovovej pokladničke. Bankovky balila do vreckoviek a zaväzovala na uzlíky. Zostal jej len dôchodok ktorý nosila ukrytý  pod rukávom. "Keď sme zdvihli gauč, v ktorom mala ukryté peniaze, nič sme tam už nenašli," dodáva rodinná príbuzná.

Peniaze zdedila

Peniaze babička  vyberala len vtedy, keď šla s rodinou na výlet. "Išli sme na príklad do cukrárne na Makove, tam si zmenila české peniaze a išli sme naspäť domov. Tam si peniaze ukryla," hovorí Mária Šramková.

"Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci, začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže," uviedol hovorca Krajskej polície v Žiline Radko Moravčík. To že má babička doma poriadny balík peňazí zrejme dobre vedeli aj zlodeji. Tisícky eur totiž stará pani zdedila po svojom synovi, ktorý roky tvrdo pracoval v lese ako pilčík. Podľa rodiny, babka dom cez deň nezamykala a tak sa do domu mohol dostať ktokoľvek.

Hrozí mu 10 rokov

"Polícia na prípade intenzívne pracuje a po páchateľovi pátra. V prípade jeho zistenia a dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov," upresnil Radko Moravčík. Podľa našich informácií babičku už zlodeji navštívili keď žila na samote pri českých hraniciach, vtedy údajne prišla až o 20-tisíc eur.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy