Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Takto sa kradne na slovenských cintorínoch...
Zdielať na

Takto sa kradne na slovenských cintorínoch...

PRIEVIDZA / Pred blížiacim sa sviatkom všetkých svätých sa na cintorínoch pohybuje čoraz viac ľudí. A to využívajú aj zlodeji, ktorí berú všetko, čo sa im dá vzápätí speňažiť. Na prievidzskom cintoríne sa objavujú aj exhibicionisti.

Kradnú naozaj všetko

Cintoríny sú v týchto dňoch plné nielen tých, ktorí si prídu zaspomínať na svojich blízkych, ale veľmi často ich navštevujú aj zlodeji. "Niektorí ľudia sa naozaj neštítia ukradnúť vence, kvety, sviečky a potom ich následným predajom speňažia," hovorí Vít Zajac z Mestskej polície Prievidza.

Ľudia sú nahnevaní. Hroby sa na blížiace sa sviatky snažia vyzdobiť čo najkrajšie. Len čo však odídu, už sú im v pätách zlodeji. "Ukradli mi elektrické sviečky. Na hrob sme dali čerstvé kvety, o chvíľu sme sa vrátili a už na hrobe neboli. Sú to obyčajní vandali, nezaslúžia si cintorín ani vidieť, nie to ešte kradnúť," hovoria rozčúlení ľudia na cintoríne.

Poškodené hroby

Počet prípadov neustále rastie. Inak tomu nie je ani na prievidzskom cintoríne. "Zaznamenali sme prípady, keď ľudia nahlásili prípady, že im niekto poškodil hrob, alebo ukradol výzdobu," dodal Vít Zajac.

Zlodeji veľakrát nielenže kradnú, ale aj ničia drahé náhrobné kamene. "Nepatrí sa to takto kradnúť z hrobov. Už ani títo chudáci nemajú pokoj po smrti, ešte aj na cintoríne sa im zle robí," hovoria ľudia oslovení na cintoríne.

Exibicionisti

Rožky v tomto období nevystrkujú len dlhoprstí, ale aj exhibicionisti. "Na cintoríne bol zadržaný muž, ktorý sa prezliekal do ženských šiat a komunikoval s návštevníkmi cintorína. Taktiež tu bol zadržaný mladík, ktorý sa obnažoval," hovorí Vít Zajac z Mestskej polície Prievidza. Prievidzskí mestskí policajti v týchto dňoch na tunajšom cintoríne a v jeho okolí zvýšili počet hliadok.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy