Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ukradli psa za tisíce eur. Majitelia ho našli v osade
Zdielať na

Ukradli psa za tisíce eur. Majitelia ho našli v osade

PREŠOV / Priamo z koterca zmizol v Prešove pes. Americký staford za tisícky eur padol do oka zlodejovi, ktorého nezastavil ani plot ani zámok na koterci. Odvážna majiteľka sa s partiou priateľov pustila do pátrania a psíka po dvanástich hodinách našli.

Nájsť ho pomohla sociálna sieť

Volá sa Džorno. Živý a zdravý sa vrátil k svojej majiteľke, ktorá sa pustila do pátrania na vlastnú päsť. "Sme zdieľali fotku na socíálnej sieti a volali nám ľudia, že ho videli," hovorí majiteľka psíka Alexandra Miháliková.

Diera v plote, na koterci chýbajúci zámok a po psíkovi ani stopy. Čistokrvný chlpáč má iba 5 mesiacov, no už má za sebou úspešne prvé súťaže. Jeho zúfala majiteľka zavolala na pomoc políciu. No pri pohľade na prázdny koterec, jej srdce nedokázalo len nečinne čakať. "Nám volali, že ho videli v Kendiciach, že cigáni ho ponúkali na predaj," dodáva majiteľka.

Našli sme ho pri rieke, tvrdia osadníci

Majitelia psíka po indíciách a dobrých radách kamaráta zašli do rómskej osady v Kendiciach. Tu svojho psíka aj našli. Psík strávil v osade celú noc. Bol ufúľaný a dehydrovaný. Na krku mal lano, ktorým sa ťahajú autá.

Jeho nový majiteľ tvrdí, že ufúľaného ho našiel kdesi pri rieke a vlastne ho zachránil. "Ja keby som vedel, že je ukradnutý, tak ho nezoberiem a zavolal by som policajtov" tvrdí Ján Balog, obyvateľ osady. "Pri vode ho našli a priniesli sem a hrali sa s ním, my nevieme kto ho ukradol," dodáva ďalší osadník. So psíkom a spokojnosťou na duši, išli z osady rovno na políciu. Na nálezcu si teraz posvietia muži zákona. "To bolo jasné, že bol ukradnutý," myslí si majiteľka psíka.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy