Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Z Liptovského Mikuláša do Paríža. Marián sa nevzdáva
Zdielať na

Z Liptovského Mikuláša do Paríža. Marián sa nevzdáva

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Asi najviac odhodlaný slovenský cyklista si zaumienil, že z Liptovského Mikuláša sa vlastnou silou dostane až do Paríža. Na bycykli, ktorý poháňa vlastnými rukami. Medzi jeho obdivovateľov patria aj naši kolegovia Ján Mečiar a Samuel Migaľ, ktorí ho boli na dlhú cestu odprevadiť.

Majo: Posúvam sa v živote ďalej

Po úraze pred siedmimi rokmi skončil na vozíku. Nevzdal to. Dnes jazdí na monolyži, hrá takzvaný sledge hokej a cesty brázdi na svojom handbiku. Momentálne priamo do Paríža. Volá sa Marián Ligda.

V pondelok krátko po deviatej hodine Majo opustil Slovensko. Od cieľa ho delí ešte niečo vyše ďalších  1400 kilometrov. "Je to jednoducho nejaké to posunutie sa ďalej v tom živote," vraví.

Chce vidieť špičkových cyklistov

Majo je na ceste štvrtý deň. Za sebou má cestu z Liptovského Mikuláša. Každý deň má pritom v pláne vlastnými rukami urobiť viac ako 100 kilometrov. Z Viedne do Passau, Mníchova, cez Bazilej až priamo pod Eifellovku, tak aby stihol záver slávnej Tour de France.

Vytrvalec má teraz pred sebou ešte niekoľko náročných dní. Aj on sám je presvedčený o tom, že to dokáže. "Keď zladíme regeneráciu s tým výkonom, tak to nebude nejaký extra problém," uzatvára handbiker.

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy