Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Handbikeri dorazili do cieľa. Malo to zmysel!
Zdielať na

Handbikeri dorazili do cieľa. Malo to zmysel!

TRENČIANSKE TEPLICE / Pelotón cyklistov ste vo štvrtok mohli stretnúť medzi Púchovom a Trenčianskymi Teplicami. Títo cyklisti to nerobia pre výhru, ale pre dobrý pocit. Týmto spôsobom podporujú zdravotne postihnutých. Vďaka ich potu dostane päť detí nové handbiky.

Nevzdali to...

Celé 4 dni šliapali do pedálov, aby pomohli tým, ktorí to naozaj potrebujú. "Sú to posledné kilometri. Mám na tachometri, že sme prešli od Spišskej Novej Vsi 280 kilometrov," hovorí reportér TV JOJ Samuel Migaľ. 

Počas cesty ich skropil dážď, život im znepríjemňoval vietor a na poslednom úseku trasy aj horúce slnečné lúče. Napriek tomu sa nevzdali. "Vždy na začiatku to vyzerá hurá hurá, ale ako pribúdajú kilometre, začínajú nohy bolieť, lýtka, ale vždy to vyhráva zadok. A vyhral aj tento rok," dodáva moderátor TV JOJ Ján Mečiar.

Pôjde sa aj o rok

V priebehu štyroch dní prešli viac ako 300 kilometrov. Ťahúňmi polotónu boli hendikepovaní športovci. "Veľkrát sa stávalo, že oni boli ďaleko pred nami a na nás sa čakalo," vraví Samuel Migaľ.

Cestu nakoniec všetci zvládli bez problémov. Len čo prišli do cieľa v Trenčianskych Tepliciach, už mysleli na ďalší ročník. "Ja by som pokojne išla ešte aj zajtra bicyklovať. S nimi so všetkými," hovorí moderátorka TV JOJ Erika Barkolová.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy