Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
AUTENTICKÉ ZÁBERY. Na Zamagurí zaliala dedinu voda
Zdielať na

AUTENTICKÉ ZÁBERY. Na Zamagurí zaliala dedinu voda

JEZERSKO / Dedinu rozobrala voda, doslova na kusy - tak takto popisujú prietrž mračien na Zamagurí na severe Spiša obyvatelia Jezerska. Povodne a búrky totiž poznali len z televízie. Po búrke sa totiž na cestu zosunul celý svah, okrem hasičov museli zasahovať aj záchranári.

Búrka prišla zrazu a niekoľkokrát

"Tmavá obloha nebola, úplne z ničoho nič začalo pršať, bála som sa," popisuje náhlu prietrž obyvateľka dedinky. Spolu s ostatnými si totiž sprvu užívali krásny a slnečný nedeľný deň. A zrazu sa na nich začala valiť obrovská masa vody.

Podľa tunajších sa búrka zopakovala niekoľkokrát za sebou, lejak striedal lejak a padali aj krúpy. Búrka tak za sebou zanechala obrovskú spúšť. Zničené a podmyté cesty, zatopené pivnice, voda sa valila na dedinku zo všetkých strán. Napokon na cestu v dedine dopadol aj strom. Zvalil ho totiž celý svah, ktorý sa s ním zosunul.

Hasiča zachraňovala sanitka

Dedinčania si navzájom pomáhali a všetci sa zhodli na jednom - príroda sa už úplne zbláznila. "Takú silnú búrku som v tomto kraji ešte nezažil," potvrdil Jezerčan.

Policajti kontrolovali vstup do dediny, hasiči zasa pomáhali čistiť korytá riek a odčerpávať vodu. A zasahovala aj záchranka. Jeden z hasičov sa nadýchal splodín z čerpadla, ešte v záchranke mu podávali kyslík a infúzie. Jeho stav nie je vážny, ale museli ho odviezť na ďalšie vyšetrenia do nemocnice.

Povodňové spravodajstvo na jednom mieste. ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články