Zatiahnuté, dážď
15°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Povodne prekvapili ďalšie obce. Do rieky padol muž
Zdielať na

Povodne prekvapili ďalšie obce. Do rieky padol muž

KOŠECA / Povodne si skutočne nevyberajú miesto, kde udrú. Mimoriadna situácia totiž nastala nečakane aj v Trenčianskom kraji, stovky kilometrov od Dunaja. V podvečerných hodinách sa tam prehnala silná prietrž mračien. Voda ohrozila aj Košecu pri Ilave, kde sa vylial miestny potok. Zatopil domy, byty aj obecný úrad. A jeden muž sa dokonca utopil...

Z tonových plotov zápalky

"Prišlo to behom piatich minút. Veľká leja. Krúpy tu padali, išlo to všetko do záhrad a domov," popisuje situáciu obyvateľka obce Malá Hradná, okres Bánovce nad Bebravou. Všetky obce v okolí boli totiž veľkou vodou ohrozované. K Malej Hradnej sa podvečer hnali z polí potoky vody. Netrvalo dlho a zatopené bolo takmer všetko.

Pod vodou sa zrazu ocitlo niekoľko domov. Ešte väčšiu spúšť za sebou zanechala v neďalekých Čuklasovciach. "Po ceste tieklo pol metra vody a potom sa zdvihol potok," hovorí obyvateľ obce. Cesty sa zmenili na dravé rieky, dva niekoľko tonové ploty ako keby sa zmenili na zápalky, voda ničila, čo jej prišlo pod ruku.

Trojmetrový gejzír a záchrana muža

Búrka naberala na intenzite, o pol hodinu neskôr udrela aj v Košeci pri Ilave. V centre bolo podľa hasičov 70 cm vody a stále pritekala. "Tu vyrazilo asi trojmetrový gejzír, čo tu valilo vodu," hovoria obyvatelia.

Obrovské šťastie tu mal aj jeden muž, ktorý spadol tvárou do vody. Nechýbalo veľa a boli by tieto povodne mali svoju obeť. Zachránili ho hasiči. Voda tak v Košeci zatopila 20 domov, obecný úrad, miestnu krčmu a bytovku. "V priebehu desiatich minút bola krčma plná vody, plná pivnica, plný dvor," popisuje krčmár. Teraz čaká ľudí niekoľkohodinové čistenie...

Povodňové spravodajstvo na jednom mieste. ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články