Skoro jasno
13°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Špina, smrad a opití rodičia. Spí tu aj polročný Sebastián
Zdielať na

Špina, smrad a opití rodičia. Spí tu aj polročný Sebastián

Do televízie nám zatelefonovala neznáma žena, ktorá tvrdila, že v Kláštore pod Znievom žije len niekoľkomesačné dieťa v katastrofálnych podmienkach. V ruinách starého opusteného domu so Sebastiánkom býva aj jeho brat Jarko. O deti sa starajú dospelí ľudia, ktorí sú vraj neustále opití.

Vraj dom prerábajú

Pani Paula nás pustila do domu ochotne. Evidentne opitá, ale predsa sa s nami začala rozprávať o tom, čo sme chceli vedieť a prečo sme za ňou vlastne prišli. To, že v dome býva sedemmesačné dieťa, tajila od samého začiatku.

Pani nám celý čas tvrdila, že deti sú s matkou v dome len cez deň. Potom nám začala ukazovať dom, ktorý údajne prerába. Už v kuchyni bolo vidieť, že tu niekto s deťmi predsa len žije dlhší čas. Jedlo v miske, neprané detské oblečenie, kopa špinavého riadu, ale teplo. 

Opití rodičia spali

Potom sa otvorili ďalšie dvere. V kočiariku spal malý Sebastián, vedľa, na posteli, jeho braček Jarko. Oblečení v tom, čo nosia zreje celé dni. A vedľa detí sa po dekou pred nami ukrývala ich vlastná matka s mužom opitým na mol.

O tom, že deti predsa len žijú v ruinách domu v starostlivosti opitých ľudí, sme okamžite informovali príslušné orgány. Úradníci zatiaľ tento problém vyriešili tak, že deti už v dome nie sú. Na víkend si ich zobrala stará mama. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy