Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Lucka (†5) už bola mŕtva, matka ju aj tak prepoisťovala
Zdielať na

Lucka (†5) už bola mŕtva, matka ju aj tak prepoisťovala

Prípad dievčatka, ktorého nehybné telo rodičia 3 roky ukrývali pred zrakom susedov v uzamknutej izbe, odkrýva ďalšie tajomstvá. Lucka bola od svojho narodenia riadne poistená, no práve v posledných rokoch jej matka neustále a najmä nezmyselne menila zdravotnú poisťovňu. S dieťaťom bola pritom u lekára naposledy v roku 2005. Kryla takýmto spôsobom Saša Hrotáková zabitie svojej dcéry?

Matka mŕtvu dcérku prepoisťovala

Malá Lucia sa narodila 20.12.2004. Matka s ňou do septembra roku 2005 absolvovala štyri povinné zdravotné prehliadky. Od konca roka 2005 už lekárov s malou nenavštevovala. Odvtedy už o jej zdravotnom stave neexistujú žiadne lekárske záznamy. 

Matka však svoj dieťa intenzívne prepoisťovala. Poisťovne menila ako na bežiacom páse. Matka potom prepoistila svoju dcéru aj začiatkom roku 2011. Je možné, že matka týmto spôsobom kryla to, že dieťa už nie je medzi živými.

Trestu sa možno nevyhne ani matka

Je preto možné, že aj matku dievčatka budú trestne stíhať. "V ďalšom priebehu vyšetrovania by sa to mohlo zmeniť," povedal hovorca bratislavskej prokuratúry René Vanek.

Malá Lucia nie je ľahostajná pravdepodobne ani poslancov. "Budeme sa zaoberať aj týmto prípadom," potvrdil člen výboru Národnej rady pre ľudské práva Vladmír Jánoš.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO. 

Policajné auto_zaparkované_prepad_policajti_ilustračné

TV JOJ/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy