Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Za smrť malej Lucky (†5) môže jej otčim (32)
Zdielať na

Za smrť malej Lucky (†5) môže jej otčim (32)

Telo Lucky, ktoré bolo tri roky po záhadnej smrti schované v izbe bratislavskej bytovky, už podrobili súdnej pitve. Kriminalisti by tak mali vedieť čo sa s dievčatkom stalo. Výsledok pitvy zatiaľ polícia tají. Ako prvý o tom informoval denník Nový Čas.

 Polícia obvinila 32-ročného Juraja H., otčima, z týrania blízkej a zverenej osoby!

Polícia prípad vyšetruje ako zabitie. Šokujúce je, že jeho matka s manželom nechala mŕtvolku nebohého dievčatka v dvojizbovom byte, kde bývali spolu s manželom a ďalšou trojročnou dcérkou Saškou. A to napriek tomu, že tam bývali neoprávnene a bolo len otázkou času, dokedy sa budú vyhýbať spravodlivosti. 

Mysleli si, že je v detskom domove

"Okresný súd Bratislava II dňa 6.10.2011 trestným rozkazom odsúdil obvinených z prečinu neoprávneného zásahu do práva k domu, bytu a nebytového priestoru," informoval hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Susedia i ľudia z blízkeho okolia si okrem hluku a bežného zápachu ich domácnosti nič podozrivé nevšimli. Keď Lucka pred zhruba tromi rokmi zomrela, mnohí si mysleli, že v detskom domove. Informuje portál Čas.sk.

Susedia dávali podnety na návštevu

Susedia sa nám vyjadrili pred kamerami, že neustále dávali úradom podnety na to, aby prišli do tohto bytu, aby začali vyšetrovať to, čo s dieťaťom matka a jej druh reálne v tomto byte hrôzy v minulosti robili.

"Samozrejme, že ak budú zistené pochybenia pracovníkov, prípadne samotného úradu, tak vyvodíme voči vedeniu a zodpovedným dôsledky," povedal hovorca Ústredia práce Peter Zeman.

"Určite sme zase zlyhali ako inštitúcie, ako ľudia a vlastne ďalšie dieťa bolo v zúfalej situácii, prvdepodobne. Dá sa predpokladať, že sa tam dialo niečo nedobré," dodala psychiatrička Darina Štúrová. Podľa polície od leta 2009 týral svoju 42-ročnú manželku a jej malú dcéru. Ženu surovo bil, hrozil jej zabitím, zamykal ju v byte a bránil jej telefonovať.

Muž jej zabránil volať políciu

V tom istom roku skončila v nemocnici. Po návrate zistila, že dcérka má na tele modriny, zaschnutú krv na vnútornej strane pier, opuchy na tvári a vytrhané vlásky, uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. Tyran dievčatko niekoľkokrát zbil aj za prítomnosti matky, zakazoval mu jesť.

Pri pokusoch matky ubrániť si dieťa, dostala bitku aj ona. Týrané dievčatko zomrelo v druhej polovici roku 2009, v presne nezistenom čase. Po jej smrti chcela matka zavolať policajtov, muž jej v tom zabránil a ona ho zo strachu poslúchla. Obvinený, v minulosti už viackrát trestne stíhaný muž, v policajnej cele čaká na rozhodnutie o vzatí do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest na sedem až 15 rokov. Ďalšie okolnosti šokujúceho prípadu sú predmetom vyšetrovania.

Špeciál Bez detí neodídem II. a následnú diskusiu odvysiela televízia PLUS v stredu 19. septembra od 20- tej.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy