Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
ROZHOVOR. Lucku (†5) vraj týrala aj samotná matka
Zdielať na

ROZHOVOR. Lucku (†5) vraj týrala aj samotná matka

Celým Slovenskom otriasol prípad na smrť utýranej 5-ročnej Lucky. S mŕtvym telíčkom žila rodina v jednom byte celé 3 roky. Redakcii Krimi sa podarilo získať výpoveď sestry tyrana, ktorého rukou malo dievčatko zomrieť. Tvrdí, že v tom nebol sám. Prípad priniesol ako prvý Nový Čas.

Tyranova sestra: Určite v tom nebol sám

"Je pravda, že drogoval. Robil všelijaké hlúposti, ale nebol agresívny. Je mi veľmi ľúto, čo sa stalo, ale určite v tom nebol sám." To sú slová šokovanej sestry Juraja Hrotáka. Stále nemôže uveriť tomu že jej je brat tyran a netvor.

Hlúpostí mal veru v policajných záznamoch viac než dosť. Pre rôzne trestné činy ho poznajú vo viacerých bratislavských okresoch. Zaujímavý je práve rok 2007, keď ho za týranie udala policajtom jeho manželka Alexandra. V tom čase mohla mať malá Lucka asi 2 roky. O 3 roky neskôr, keď mala umierať, už policajtom nezavolala.

"Ako matka - určite to videla a nech nehovorí, že sa bála. Lebo, keď sa nebála, keď zavolala policajtom, že ju bil, tak takisto mohla zavolať, keď jej dieťa bil. A nebil ju určite len on, ale aj ona," tvrdí tyranova sestra.

Po smrti Lucky už problémy neboli

S bratom sa naposledy stretli pred dvomi rokmi na pohrebe ich mamy. "On tam bol aj so ženou aj s malou, s touto Saškou. Luciu tam nemali," hovorí ďalej.

Ani nemohli. Tá totiž už rok ležala mŕtva v izbe v ružinovskom byte. Hrotákova sestra neverí ani tomu, že by dieťa, ktoré sa onedlho Alexandre narodí ako 8 v poradí, je jej brata. Pravdepodobne len krátko na to, ako Juraja prepustili z basy, malá Lucia zomrela. Paradoxne s ním od toho dna policajti žiadne závažnejšie problémy nemali.

Policajti nedostali za tie 3 roky zo sociálneho úradu žiaden podnet, ktorý by čo i len naznačoval týranie v rodine. V predmetnom byte boli len dvakrát. A v oboch prípadoch riešili len, v podstate, banálne rušenie nočného pokoja. Hroták vo štvrtok na súde zabitie malej Lucky oľutoval, jeho sestra si však myslí, že len chránil svoju ženu. Tá v tomto prípade stale figuruje ako poškodená.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy