Jasno
16°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Kolaps Veroniky Čonkovej! Deti si vzala opäť sociálka...
Zdielať na

Kolaps Veroniky Čonkovej! Deti si vzala opäť sociálka...

Rodina Čonkovcov je zase bez detí. Teda, bez tých piatich, ktoré im v Británii odobrala sociálka. Skončil sa totiž víkend, počas ktorého mohli byť s rodičmi a súrodencami. A to nie je všetko! Pani Čonková má zdravotné problémy...

Veroniku Čonkovú čaká operácia

Vyzerá to tak, že tejto rodine sa smola lepí na päty. Pani Veronika Čonková bola so svojimi deťmi sotva pár hodín. Ešte v piatok večer skolabovala, musela si po ňu prísť záchranka. Diagnóza? Lekári jej objavili v žlčníku kamene. Operácia je nevyhnutná.

Aspoň otec Miro si deti užil. Víkend ale pominul a deti museli späť do krízového centra vo Vranove nad Topľou. Nastal čas zabaliť oblečenie. Rozlúčiť sa prišla celá dedina. 

Všetci teraz s napätím očakávajú, ako skončí súdne pojednávanie. Od toho totiž záleží, či deti zostanú s rodičmi alebo v domove. To môže trvať niekoľko dní, dokonca až mesiacov.

Čonkovci sa vrátili z Británie domov

Veronika Čonková a Miroslav Goroľ odišli do Veľkej Británie za prácou spolu so štyrmi deťmi. Piate sa im narodilo už v Británii. Prácu sa im nepodarilo zohnať, a tak zasiahli britské sociálne úrady, ktoré im deti zobrali.

Na ich prípad upozornila televízia JOJ, vďaka čomu sa začalo angažovať aj Centrum pre medzinárodnoprávnu ochranu detí a mládeže. Súd o tom, že sa deti Čonkovcov môžu vrátiť na Slovensko, rozhodol 21. septembra. A tak sa aj stalo. Čonkovci prileteli do vlasti minulý štvrtok. 

Všetko o pochybných adopciách detí si môžete prečítať TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy