Oblačno
21°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Čonkovci sú doma! Prvý víkend s deťmi
Zdielať na

Čonkovci sú doma! Prvý víkend s deťmi

Čonkovci, ktorí pre nevídanú horlivosť britskej sociálky nemohli celé týždne objať svoje deti a takmer o ne aj prišli, môžu tráviť bez dozoru prvý víkend s deťmi na Slovensku. Potom ich ale musia vrátiť do krízového centra vo Vranove nad Topľou. Tak znie predbežné opatrenie súdu. Pozrite sa, ako vyzerali prvé okamihy ich návratu ...

Také obrázky, aké vznikli na stretnutí Čonkovcov s deťmi vám ukazujeme veľmi radi. Miroslav Goroľ a Veronika Čonková na nich objímajú svojich päť detí, Miška, Sebastiána, malú Barborku, Samka a dvojmesačnú Sofiu.

Keď slová nestačia...

"Šťastná som celá a som rada, že sme už na Slovensku, že môžem už držať Sofinku na rukách, krásny pocit," povedala dojatá mama Veronika.

Poprvýkrát po mesiaci a deviatich dňoch, bez dohľadu sociálnych pracovníkov, správ o tom, ako sa k nim chovajú, si môžu robiť, čo chcú. Z krízového centra si deti zobrali na víkend domov.

Návrat do rodiny

"Bude sa pracovať na tom, aby deti v rámci možnosti čím skôr boli odovzdané rodičom na základe rozhodnutia súdu," avizovala riaditeľka ÚPSVaR Humenné Gabriela Karšková.

V Brekove Čonkovcov vítala celá dedina, príbuzní plakali, poprvýkrát pestovali na rukách najmenšiu Sofiu, ktorú videli od narodenia po prvýkrát. Na túto chvíľu čakali všetci, Čonkovci sú opäť všetci spolu, teraz je preto čas pomôcť aj ostatným deťom.

Všetko o pochybných adopciách detí si môžete prečítať TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy