Jasno
16°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Stretnutie s deťmi pred adopciou v Británii. Posledné...
Zdielať na

Stretnutie s deťmi pred adopciou v Británii. Posledné...

Ivana Boorová sa včera naposledy mohla stretnúť so svojimi deťmi, ktoré jej pred dvoma rokmi zobrala sociálna starostlivosť. Obaja chlapci sú pridelení k adopcii a ďalšie stretnutie naplánované nie sú. My sme ako jediní pri tomto emotívnom stretnutí boli.

Predstiera, že ide o hru

Na cudzie miesto priváža Ivana hračky, návliečky do postele a v miestnosti 5x4 metrov čaká kým jej na hodinu a pol požičajú jej 2 deti. Nakrúcame skrytou kamerou, prípad je totiž označený ako prísne tajný. Zvyčajne to prebieha takto. V rohu je pracovník sociálky David, maminka sa hrá s deťmi. Rovnako ako vo filme Život je krásný predstiera, že celá kauza je len hra.

Ak nazbierajú potrebný počet kladných bodov, prídu záchrancovia a všetci budú zase spolu."Povedali, že sa nesmieme objímať, povedala som im, že je to preto, že v sebe máme vírus, ktorý by celú misiu zhatil," hovorí Ivana Boorová.

Pred deťmi je silná, no potom...

Potom to prichádza, posledné objatie na parkovisku, pripútanie v autosedačke, pracovník sociálky chladne dohliada, potom zatvorí dvere a odchádza. Ivana Boorová je celý čas pred deťmi silná, potom už emócie neudrží. "Ako mi má byť? Posledný kontakt. Poslednýkrát som videla deti. Som im povedala, že ich zachránim," hovorí.

Deti boli už v máji pridelené k adopcii, rodičia sa nedozvedia kedy a kto ich adoptuje, či už sú v novéj rodine, alebo nie. A dalšie stretnutie záleží už len na nových rodičoch. Ak si to nebudú priať, Ivana Boorová a Vladimír Boor svoje deti neuvidia do ich 19 rokov. "Má to zmysel, bojovať," dodáva zronená matka. Odvolacie súdne pojednávania budú prebiehať v budúcich týždňoch a mesiacoch.

Všetko o pochybných adopciách detí si môžete prečítať TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy