Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Život je krásny alebo... Keď nám Briti deti zoberú
Zdielať na

Život je krásny alebo... Keď nám Briti deti zoberú

Ivana Boorová. Slovenka, ktorá prišla o milované deti. Doplatila na neskutočne prísny zákon vo Veľkej Británii. Miestny sociálny servis sa postaral o viac ako pochybnú adopciu dvoch ratolestí. Podobné osudy prežívajú na ostrovoch ďalšie desiatky rodičov. No Ivana sa vynašla. Krutú realitu zjemňuje filmovou optikou. Veď Život je krásny...

Úradníci stratili body...

Nebojte sa a pekne zbierajte body! Týmito slovami chlácholí Ivana Boorová svoje deti, ktoré jej v Británii odobrali. Odvtedy už prešli dva roky, no rodina stále nežije pod jednou strechou. A tak si Ivana stále musí vymýšľať nové a nové klamstvá, aby deti upokojila.

Ivana - jedna zo Sloveniek, ktorej odobrali deti, verí, že jej príbeh pomôže veci zmeniť, preto sa rozhodla hovoriť aj o tom čo povedala deťom, keď ich zobrali cudzí ľudia.

"Hovorím deťom, že zbierajú body. Doslova podľa filmu "Život je krásny"," hovorí. Deti tak veria, že sa začala rozprávka, ktorá sa neskočí inak ako šťastne. Keď už prešiel určitý čas a stále deti neboli doma, matka musela vymyslieť inú lesť. Vraj úradníci body rozsypali a musia ich teda nanovo zbierať.

Lži, lži a zase lži

Proces zatiaľ trvá dva roky. Martinko a Samko preto logicky niekoľkokrát zozbierali a pýtali odmenu. Tou má byť cesta lietadlom domov na Slovensko. Raz už Ivane došli nápady, a tak zobrala chlapcov za ruky a išla k autu. Vtom jej napadol ďalší dôvod, prečo hru nemôžu ukončiť.

"Čo je lepšie - do skončenia súťaže sa uvidíme raz za čas alebo sa neuvidíme vôbec," vravela deťom. Martinko teda začal rozmýšľať a radšej sa teda vrátil. Napokon museli Martinko a Samko zbierať body aj pre iné deti.

Všetko o pochybných adopciách detí si môžete prečítať TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy