Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Maroš Šefčovič po návrate do Bruselu: Je dobré, že ženy na Slovensku majú vysoké ambície
Zdielať na

Maroš Šefčovič po návrate do Bruselu: Je dobré, že ženy na Slovensku majú vysoké ambície

BRUSEL / Neúspešný kandidát na prezidenta, Maroš Šefčovič, sa v pondelok vrátil do Bruselu. Vo štvrtok už predkladal nový strategický plán pre výrobu batérii v Európe.

"Predseda komisie využil príležitosť, že som na kolégiu, tak ma poveril tým, aby som viedol delegáciu Európskej komisie do Pekingu," povedal Šefčovič. Podľa jeho slov sa mu kalendár veľmi rýchlo napĺňa. "O chvíľu máme kampaň do eurovolieb, kde budem zvažovať, ako najlepšie využiť aj ten potenciál, aby prišlo viac ľudí k urnám, než poslednýkrát," uviedol.

Dodnes dostáva veľmi veľa e-mailov a SMS správ s povzbudivým obsahom. "Celé to napätie okolo tých diskusií, to s nami zostane určite na veľmi dlhú dobu," povedal Šefčovič. Predstavu do budúcna má, chce sa opäť uchádzať o post komisára. "Myslím si, že celý ten harmonogram bude závisieť od toho, ako dopadnú voľby do Európskeho parlamentu. Budem zvedavý, či ma vláda Slovenskej republiky znova nominuje na post eurokomisára," hovorí Šefčovič. 

​"Každý si uvedomuje, že prevziať zodpovednosť a ísť s vlastnou tvárou do takej vypätej kampane, ako bola u nás doma, a bojovať o to, aby sa extrémisti nedostali do Prezidentského paláca, aby sa voľby skončili tým, že si zanechá charakter modernej a proeurópskej krajiny, nie je jednoduché. A tiež vedeli, že 750 tisíc hlasov v takej krajine, ako je Slovensko, je veľmi veľa. K tomu mi aj gratulovali, lebo všetci sú to politici, ktorí vedia, čo to je ísť cez kampaň," odpovedal eurokomisár na otázku, ako reagovali jeho kolegovia v Bruseli po jeho návrate. 

Je dobré, že slovenské ženy majú vysoké ambície

Hneď v úvodnom slove povedal, že máme poprvýkrát ženu, ktorá sa stala hlavou štátu. Po zvolení Zuzane Čaputovej zagratuloval a poslal jej kyticu."Prvá dáma, ktorá bude zastupovať tento úrad si to zaslúži. Taktiež som povedal, že je dobré, že ženy na Slovensku majú takéto vysoké ambície. Určite ich potrebujeme viac vo vysokej politike, tak aj v biznise a myslím si, že aj toto bolo veľmi dobre prijaté," dodal. 

Na otázku, čo hovorí na momentálnu situáciu v strane Smer odpovedal, že je to vnútrostranícka diskusia, ktorej súčasťou nie je, keďže nie je členom strany. "Je dobré, keď po takýchto voľbách je dôležité, aby si lídri v strane vydiskutovali, ako to vyhodnotiť, ako ďalej postupovať."

Pozrite si medailón novozvolenej prezidentky Zuzany Čaputovej:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy