Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Érsek o návšteve na polícii: Nevypočúvali ma, odpovedal na otázku TV JOJ
Zdielať na

Érsek o návšteve na polícii: Nevypočúvali ma, odpovedal na otázku TV JOJ

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Minister dopravy Árpad Érsek sa stretol s policajným prezidentom Milanom Lučanským v súvislosti s bratislavským obchvatom. Stretnutie s policajným prezidentom si minister dohodol pre vyšetrovanie envirokriminality.

"Nebol som vypočúvaný, bol som sa informovať o tom, ako stojí vyšetrovanie na D4 a R7. To je pre mňa podstatné. Chcem mať informácie z prvej ruky preto, aby som vedel konať" uviedol Árpad Érsek na otázku TV JOJ, prečo bol na polícii. 

To, že bol Érsek na polícii, nepovažuje za nič mimoriadne. Dodal, že v súčasnosti koná polícia a ministerstvo počká na výsledky vyšetrovania. 

"Nenútil som policajného prezidenta, aby mi povedal veci, ktoré sa týkajú vyšetrovania. Nech to polícia vyšetrí tak, ako má,“ zdôraznil po otázke TV JOJ o jeho návšteve na policajnom prezídiu.

Opoziční poslanci Ľubomír Galko a Peter Pčolinský sa proti Érsekovej návšteve okamžite ohradili. Pýtajú sa, či je štandardom takáto návšteva, pretože ako minister nie je v žiadnom procesnom postavení. Je to podľa nich presne to isté, ako keby sa prišiel na okolnosti z tohto prípadu, pýtať normálny občan. "Moja otázka je, že či je normálne, že ktokoľvek môže prísť na NAKA a informovať sa o priebehu vyšetrovania," povedal poslanec za Sme rodina Peter Pčolinský.

Samotní policajti tvrdia, že minister sa k žiadnym relevantným informáciám nedostal a išlo skôr o akési kontaktné stretnutie so šéfom polície. "Keďže nie je OČTK nedisponoval ani nedisponuje podrobnosťami o vyšetrovaní. Preto ubezpečil, keďže nie je OČTK, že prebieha bez prieťahov," povedal hovorca policajného prezídia Michal Slivka. 

Minulý týždeň v hlavnom meste policajná razia, ktorá súvisela s výstavbou obchvatu D4 R7. Policajti realizovali rozsiahlu akciu súvisiacu práve s výstavbou južnej diaľnice. Neohlásená návšteva ministra policajného šéfa preto v tejto súvislosti vyvolala množstvo otázok. 

"Policajti Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave realizujú od skorých ranných hodín na území Bratislavského kraja potrebné procesné úkony súvisiace s enviromentálnou trestnou činnosťou. V rámci týchto úkonov sú vykonané viaceré prehliadky bytových ako aj nebytových priestorov, avšak s prihliadnutím na súčasný stav bližšie informácie poskytneme až keď to situácia vo vyšetrovaní umožní," informoval policajný hovorca Michal Szeiff. 

Podľa informácií televízie JOJ polícia počas razie mala zadržať viacero ľudí, vrátaní šéfov pôsobiacich v odpadovom hospodárstve. Údajne zasahovali aj v dome zástupcu španielskeho konzorcia, ktoré stavbu obchvatu realizuje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy