Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Osud Érseka je zatiaľ nejasný, poslanci budú o jeho odvolaní rokovať v piatok
Zdielať na

Osud Érseka je zatiaľ nejasný, poslanci budú o jeho odvolaní rokovať v piatok

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Národná rada napokon nerokovala o návrhu časti opozície na vyslovenie nedôvery ministrovi dopravy a výstavby Árpádovi Érsekovi. Ani pri treťom pokuse sa v rokovacej sále neprezentoval dostatočný počet poslancov. Predseda parlamentu Andrej Danko vzápätí preložil mimoriadnu 44. schôdzu s týmto bodom na piatok ráno.

Na schôdzi chýbali niektorí opoziční poslanci, ktorí odvolanie ministra navrhovali. "Kto to podal, tak má zahlasovať, že je tam. Niekto to podpísali, 30 poslanci to podpísali, takže neviem teraz na čom som. Mňa to trápi, dnes som to mal mať za sebou," povedal minister Érsek.

"Očakávam od tých, ktorí ma chceli odvolať, že budú tu, nech sa zaprezentujú. Ja som bol na to pripravený, zajtra už tá iskra vo mne bude vyschnutá," dodal Érsek.

Opoziční poslanci považujú za najzávažnejší dôvod na vyslovenie nedôvery ministrovi dopravy spôsob riadenia a kontroly výstavby úseku diaľnice D1 Lietavská Lúčka - tunel Višňové - Dubná Skala. Šéf rezortu dopravy je podľa navrhovateľov zodpovedný za stav cestnej a železničnej infraštruktúry, či služieb štátneho železničného dopravcu, ako aj za pasívny prístup k zlepšeniu dopravných služieb.

Návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi dopravy a výstavby podpísalo tridsať poslancov za stranu Sloboda a Solidarita (SaS) a hnutie Sme rodina, vrátane dvoch nezaradených.

Tunel Višňové stále nie je dostavaný. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy