Jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
SNS zváži podporu Pellegriniho kandidatúry, ale nie zadarmo. V hre sú tieto možnosti
Zdielať na

SNS zváži podporu Pellegriniho kandidatúry, ale nie zadarmo. V hre sú tieto možnosti

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Niečo za niečo. Takto vidí koaličná SNS možnú podporu Petra Pellegriniho, ak sa rozhodne kandidovať za prezidenta. Národniari chcú za jeho podporu jedno ministerstvo alebo post predsedu parlamentu. Strane Hlas sa ale táto požiadavka nepozdáva. V hre je preto aj možnosť, že SNS postaví vlastného kandidáta.

"Ak chce podporu musí to nejako kompenzovať," komentoval Roman Michelko zo strany SNS. "Ak chcete podporu, tá podpora je za určitých podmienok," uviedol Tomáš Taraba.  Podľa SNS ide o vejár možností, ako by sa Peter Pellegrini mohol za podporu národniarom odvďačiť. "Ak bude zvolený, tak sa zmení pozícia predsedu parlamentu, ktorú si môžeme si nárokovať. Napríklad aby všetky tri posty neboli v dvoch stranách, ale v troch," dodal Roman Michelko.

Poslanci za SNS otvorene hovoria aj o tom, že by si za podporu Petra Pellegriniho vypýtali od Hlasu ministerstvo. V Hlase o požiadavke SNS vedia, no vyhovieť zatiaľ neplánujú. "Pellegrini jasne odkázal, že on nepotrebuje podporu SNS," uviedla Denisa Saková zo strany Hlas-SD. "Ak pán Pellegrini nebude predseda parlamentu, tak má právo jedna z koaličných strán povedať, že chcú prerozdeliť miesta," dodal Tomáš Taraba.

"Podľa mňa Peter Pellegrini nebude prezidentom, obchodujú zbytočne s medveďom alebo diviakom, ktorého nechytili," komentoval Alojz Hlina (SaS). Jednotného kandidáta nemá ani opozícia, SaS by mala poskytnúť svoje stanovisko k podpore Ivana Korčoka a v KDH sa ešte nerozhodli. Šéf parlamentu Peter Pellegrini oficiálne svoju kandidatúru zatiaľ neohlásil. Svoje rozhodnutie plánuje oznámiť v januári.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy