Jasno
18°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Zastrelil bábätko s jeho otcom: Vrah je stále na slobode
Zdielať na

Zastrelil bábätko s jeho otcom: Vrah je stále na slobode

PRAHA / Vrah z Klánovic je stále na úteku. Potvrdil to český minister vnútra aj tamojšie policajné prezídium. V okolí prebieha jedna z najväčších pátracích akcií v histórii Českej republiky. Minulý piatok tam niekto zavraždil muža a jeho dvojmesačnú dcéru.

Obrovské policajné manévre. Stovky kriminalistov a policajtov v uniformách so samopalmi prehľadávali rozsiahly Klánovický les. V tom im tiež pomáhali policajti na koňoch. "Naďalej v Klánovickom lese prebieha bezpečnostná pátracia akcia, ktorej sa zúčastnilo 250 policajtov," informoval Ján Rybanský, hovorca polície.

​Niektorí policajti mali bežné záhradnícke náčinie ako hrable alebo motyky a rozhrabávali každú podozrivú, neprirodzenú kôpku. Hľadali čokoľvek - vražednú zbraň, nábojnicu, ukrytého vraha alebo akúkoľvek stopu vedúcu k nemu. "Samozrejme, cieľom je nájsť čokoľvek, čo by pomohlo objasniť tento trestný čin," uviedol Rybanský.

Polícia priznala, že vrah muža a jeho dvojmesačné dcérky stále uniká. "Je úplne pochopiteľné, že v dobe, kedy je vrah stále neznámy a je na slobode, tak bezpečnosť garantovať nemôžeme," vyhlásil Jozef Bocán, hovorca policajného prezídia ČR. Miestni ľudia majú strach.

Vedomie, že vrah je stále na slobode, niektorých obyvateľov desí. "Je to šok. To, že niekto zastrelí nejakého chlapa, to je mi vcelku jedno, ale že zabije dieťa, to je pre mňa strašný šok. Nevieme si to vôbec vysvetliť," priblížila miestna obyvateľka. Aj druhý deň náročnej finančne nákladnej policajnej akcie skončil pred zotmením. Hliadky budú bezpečnosť miestnych strážiť v nočných hodinách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy