Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Prísne tresty za interrupcie si už vyberajú svoju daň. Žene hrozí za potrat väzenie
Zdielať na

Prísne tresty za interrupcie si už vyberajú svoju daň. Žene hrozí za potrat väzenie

KANSAS CITY / Prísne zákony trestajúce interrupcie si už začali vyberať svoju daň. Mnohé ženy zostali medzi mlynskými kameňmi, ktorými sú vlastné zdravie a trest odňatia slobody. Jeden taký príbeh aktuálne prežíva mladá žena, ktorá prišla o dieťa a teraz jej hrozí väzenie.

Britny Watsová bola v 22. týždni tehotenstva, keď sa u nej objavili zdravotné ťažkosti. Pre opakované a neutíchajúce bolesti dvakrát išla na pohotovosť. Stráviť hodiny v bolestiach v čakárni nevládala, a tak odišla bez ošetrenia domov. Krátko po druhej návšteve nemocnice, doma potratila. A tým sa začali jej problémy so zákonom. "Keď prišla domov, potratila ako mnohé iné ženy. Jej ale teraz hrozí trest za hanobenie mŕtveho," uviedla advokátka Misty Marris.

Žena sa po potrate dostala do nemocnice, odkiaľ sestrička zavolala na políciu a strážnikom povedala, že plod sa nachádza v dome ich pacientky. "Prokurátora absolútne nezaujímalo čo sa stalo - že išlo o spontánny potrat, že plod zahynul v tele matky. Jediné, na čo sa zameriava, sú udalosti, ktoré nasledovali po príchode do nemocnice," priblížila advokátka.

Podľa vyšetrovacieho spisu Watsová zvyšky plodu umiestnila do odpadkového koša. Navyše aj pitva ukázala, že plod nemal známky zranení. Advokátka dokonca tvrdí, že aj napriek prísnemu zákonu proti interrupciám, žiadna norma neukladá povinnosť pozostatky plodu pochovať alebo dať na kremáciu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy