Polojasno
22°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Tragédia pred Vianocami: Nehodu s kamiónom neprežila jedna opatrovateľka
Zdielať na

Tragédia pred Vianocami: Nehodu s kamiónom neprežila jedna opatrovateľka

ZVOLEN / Tragédia krátko pred Vianocami. Dodávka, v ktorej sedelo 6 opatrovateliek, havarovala v noci pri Zvolene. Ženy cestovali domov na sviatky, tešili sa na svojich blízkych. Žiaľ, jedna z nich - 56-ročná Iveta - sa už k svojim blízkym nevráti. Zrážku s kamiónom neprežila.

V aute prepravnej spoločnosti sedelo šesť žien so šoférom. "Vracala som sa z práce z Rakúska, kde pracujem ako opatrovateľka. Ja som sa prebrala len vtedy, keď som videla, že sa rútime na kamión, a že šofér kričí a videla som lietať črepiny a som si zakryla oči a myslela si, že už je po mne," povedala jedna z opatrovateliek. 

Bočný náraz do kamiónu neprežila staršia žena sediaca pri okne, ďalšiu s ťažkými zraneniami previezli do banskobystrickej nemocnice. Ostatné opatrovateľky ošetrili vo zvolenskej nemocnici s ľahšími zraneniami.

Obaja vodiči vyviazli bez zranení. Okolnosti nehody vyšetruje polícia. Vodič dodávky zrejme za volantom zaspal. "Podľa predbežných zistení z miesta nehody 37-ročný vodič dodávky pravdepodobne vplyvom mikrospánku prešiel s vozidlom do protismernej časti vozovky, kde sa bočne zrazil s protiidúcim kamiónom," uviedla polícia na sociálnej sieti.

Cesta bola počas dokumentovania niekoľko hodín uzavretá. Na miesto nehody bol privolaný aj znalec z odboru cestnej dopravy.

Polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie. Apeluje na vodičov, aby obzvlášť v tomto období kvôli počasiu a zvýšenej premávke na cestách v súvislosti s blížiacimi sa sviatkami jazdili nanajvýš opatrne. Upozorňuje, že "ak cestujete dlhšie a pociťujete únavu, vždy radšej zastavte a oddýchnite si. Stres a hnanie sa do cieľa totiž nestojí za to, aby ste do vášho cieľa nedorazili vôbec".

Súvisiace články

Najčítanejšie správy