Oblačno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Zastrelil bábätko s jeho otcom: Polícia prosí verejnosť o pomoc pri pátraní
Zdielať na

Zastrelil bábätko s jeho otcom: Polícia prosí verejnosť o pomoc pri pátraní

PRAHA / Pražská polícia od víkendu márne pátra po brutálnom dvojnásobnom vrahovi z Klánovického lesa. Zastrelil muža a jeho niekoľkomesačnú dcéru. Hľadá ho tím najskúsenejších kriminalistov z celej krajiny. Od rána stovky policajtov, psovodov, ich kolegov na koňoch, či kriminalistov v civile opäť prečesávali les v pražských Klánovicích. Skončili pred pár hodinami.

​Vrah zastrelil mladého muža niekoľkými guľkami, pričom tá smrteľná bola namierená do hlavy. Jeho trojmesačná dcéra bola v kočíku. Vrah zastrelil aj dievčatko strelou do hrudníku. Nad brutalitou krútia hlavou aj skúsení kriminalisti, ktorý majú za sebou desiatky vyriešených vrážd. "Objasnenie tejto dvojnásobnej vraždy je našou prioritou. Momentálne prebieha detailné vyhodnocovanie doterajších dôkazov," uviedol hovorca polície ČR Jan Rybanský.

​Vrah je stále na slobode

Podľa jeho slov je vyhodnotenie je časovo náročné. Pri vyšetrovaní brutálnej vraždy posilnili policajti svoje tímy. "Na prípade pracujú tí najskúsenejší kriminalisti, ktorých posilnili kolegovia z úradu služby kriminálnej polície a vyšetrovaní policajného prezídia," dodal hovorca. Najväčšia nádej na dolapenie vraha je počas prvých 48 hodín, tvrdia kriminalisti. Čas už uplynul a nepomohol ani vrtuľník s termovíziou, ani svedectvá či dôkazy. Chytiť vraha bude teraz oveľa náročnejšie. "Vyslali sme niekoľko policajných hliadok aj na koňoch, aby dozerali na verejný poriadok a bezpečnosť osôb," informoval Rybanský.

Do lesa je vstup zakázaný a na každej príchodovej ceste stoja policajti, ktorí posielajú zvedavcov preč. Polícia nechce prezradiť čo konkrétne hľadá. Drahá pátracia akcia však naznačuje, že policajti a kriminalisti vedia presne, po čom pátrajú. Policajti v pondelok 18. decembra prechádzali okolité domy a susedom ukazovali identikit. Pravdepodobne majú podozrivú osobu, hoci ľuďom hovoria, že je to svedok a chcú sa s ním porozprávať. Býva to ale len taktika, aby polícia neprezradila, po kom pátra. 

Na okraji lesnej cesty vzniklo pietne miesto. O 500 metrov ďalej po lesnej ceste sa nachádza miesto tragédie. Stále tu je otvor po guľke v strome, zapálené sviečky a kvety. Práve na tomto mieste prišli otec s dcérkou o život. Manželka a mama zostala nažive. Prečo vrah urobil tento skutok je stále predmetom vyšetrovania. "Kriminalisti sa touto cestou obracajú na ľudí, ktorí v piatok 15. decembra prechádzali medzi 7.00 a 17.00 h v oblasti Klánovického lesa a mali zapnuté palubné kamery. Záznamy, prosím, zašlite polícii," dodal hovorca. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy