Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Vraždil ľudí, aby ich okradol. Polícia na tomto prípade pracovala roky
Zdielať na

Vraždil ľudí, aby ich okradol. Polícia na tomto prípade pracovala roky

AUBURN / Vidina rýchlych peňazí ich stála život. Sériový vrah presne vedel, ako využiť ľudské slabosti. Dôverčivých ľudí prosil o pomoc pri vykopávaní zlata. Polícia ho dostala za mreže pre jednu vraždu, no pribúdajú nové dôkazy a s nimi sa rozširuje aj zoznam obetí. Momentálne sú už štyri.

Zoznam obetí sa rozšíril potom ako polícia objavila tri ľudské rebrá. Pomocou testov DNA zistili, že pozostatky patria 36-ročnému Emiliovi Maturinovi, ktorý v roku 2019 zmizol bez stopy. Jeho priateľka vypovedala, že z domu odišiel s kamarátom Richardom Bradleym. Domov sa už nikdy nevrátil. A žiaľ, nebol jediný. "Je to prípad, na ktorom polícia pracuje už roky," ozrejmil vyšetrovateľ. 

Dôkazy do seba postupne začali zapadať. Všetky obete mali spoločné to, že krátko pred vraždou prišli k väčším sumám peňazí. Zväčša išlo o dedičstvo, alebo finančnú výhru. Páchateľ ich vylákal, zavraždil a okradol. Podarilo sa mu to pomocou rôznych lestí. Podľa priateľky Emilia ho páchateľ žiadal o pomoc pri vykopávaní zlatého pokladu. "Objavili sa nové dôkazy. A práve tieto dôkazy viedli k ďalší obžalobám," opísal vyšetrovateľ.

Momentálne už páchateľ čaká na súd v prípade vraždy 44-ročnej ženy. Prokurátor už ale voči nemu spracúva žalobu v súvislosti s ďalšími tromi vraždami. Otca so synom, ktorých telá našli pri krajnici v americkom meste Óburn a Emilia, ktorého kosti našli necelých 10 metrov od hrobu prvej obete. Práve nález troch rebier všetky vraždy spojil dokopy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy