Jasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Dvojnásobná vražda: Vrah zabil muža a bábätko v kočíku
Zdielať na

Dvojnásobná vražda: Vrah zabil muža a bábätko v kočíku

PRAHA/KLÁNOVICE / Dvojnásobná vražda, akú si ani skúsení pražskí policajti nepamätajú. Obeťou strelca je muž a malé dieťa v kočíku. Stopy na mieste vraždy zaisťovali do neskorej noci. Vyšetrovanie výrazne sťažila aj zábavná pyrotechnika.

Klánovický les pri Prahe v noci na sobotu (16. 12.) prehľadávali desiatky po zuby ozbrojených policajtov. Asi 200 metrov od cesty našli hliadky mŕtveho muža a niekoľkomesačné dieťa v kočíku, oboch zastrelených.

Po páchateľovi kriminalisti pátrajú od piatkového popoludnia. Či hrozí verejnosti nebezpečenstvo, polícia neuviedla. "Aktuálne prebiehajú štandardné úkony trestného konania, okrem iného prehľadanie miesta činu, vyhodnocovanie zabezpečených stôp, kamerových záznamov a kontroly záujmových objektov s cieľom odhaliť a dopadnúť podozrivú osobu," uviedla polícia.

Motoristov, ktorí prechádzali v piatok medzi 07:00 až 17:00 okolím Klánovického lesa a mali zapnuté palubné kamery, žiada polícia, aby jej poskytli prípadné videozáznamy. "Všetky informácie k prípadu prijmú kolegovia na tel. čísle 731553135 alebo prostredníctvom mailu krpa.skpv.ook.podatelna @ pcr.cz," uviedol hovorca pražskej polície Ján Rybanský.

Prípad v piatok okolo 15. hodiny ohlásila žena, ktorá počula streľbu. Vyslaná policajná hliadka našla na mieste dvoch ľudí bez známok života. Udalosť sa stala v lese blízko ulice Čmelická. "Kriminalisti v priebehu včerajšieho (piatkového) popoludnia kvalifikovali prípad v Klánovickom lese ako dvojnásobnú vraždu. Týmto skutočnostiam zodpovedali aj následne prijaté bezpečnostné opatrenia," uviedol Rybanský. Dodal, že vzhľadom na skutočnosť, že jedným so zavraždených je dieťa, nemožno v tomto zmysle poskytovať podrobnejšie informácie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy