Skoro jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
NR SR ani na 4. pokus neotvorila mimoriadnu schôdzu o uzavretí hraníc kvôli nelegálnej migrácii
Zdielať na

NR SR ani na 4. pokus neotvorila mimoriadnu schôdzu o uzavretí hraníc kvôli nelegálnej migrácii

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Poslancom Národnej rady SR sa ani v stredu 20. septembra ráno nepodarilo otvoriť mimoriadnu schôdzu k problematike zavedenia kontrol na slovensko-maďarskej hranici. V rokovacej sále svoju prítomnosť prezentovalo len 58 poslancov, parlament preto nebol uznášaniaschopný.

​​Mimoriadnu schôdzu iniciovala strana Smer-SD s cieľom zaviazať vládu k obnove kontrol na hraniciach s Maďarskom. Žiada, aby vláda nariadila dočasné obnovenie kontroly hraníc SR s Maďarskom v rozsahu a spôsobom zabraňujúcim prechodu nelegálnych migrantov cez túto vnútornú hranicu. Na tento účel by mala zabezpečiť dostatočné sily a prostriedky príslušných útvarov Policajného zboru a Ozbrojených síl SR.

Robert Fico: Zvolávať ďalšiu schôdzu k nelegálnej migrácii už nemá význam

Zvolávať ďalšiu mimoriadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR k nelegálnej migrácii už nemá význam. Skonštatoval to šéf Smeru-SD Robert Fico po tom, ako sa ani na ďalší pokus nepodarilo poslancom otvoriť schôdzu k problematike nelegálnej migrácie. Fico zdôraznil, že v parlamente bol v skutočnosti dostatok poslancov, no predstavitelia bývalej vládnej koalície okrem Sme rodina nechceli o nelegálnej migrácii rokovať. 

Každý nelegálny migrant na Slovensku musí byť podľa Fica zadržaný a administratívne vyhostený. Podľa Fica migrantov Slovensko víta a dáva im potvrdenie. "Problém nelegálnej migrácie sa nedá vyriešiť inak ako silou, nejde to tak," povedal Fico. Smer-SD presadzuje obnovenie kontrol na hraničných priechodoch s Maďarskom. Takmer všetci nelegálni migranti podľa Fica chodia na naše územie cez hraničné priechody. Policajti musia podľa neho odoprieť aj silou vstup nelegálnym migrantom na územie Slovenska.

​Boris Kollár vyzval na zabezpečenie ochrany hraničných priechodov s Maďarskom

Premiér Ľudovít Ódor ako poverený minister vnútra by mal dať Policajnému zboru pokyn na zabezpečenie ochrany hraničných priechodov na hranici s Maďarskom. Vyzval ho na to predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina). Poslanci Sme rodina chceli, aby sa v stredu otvorila mimoriadna schôdza k nelegálnej migrácii. V parlamente sa neprezentoval dostatok poslancov. Kollár bol presvedčený, že sa podarí schôdzu otvoriť a vytvoriť tlak na vládu.

Podľa Šeligu Fico straší migrantmi a po voľbách sa táto téma skončí

Predseda Smeru-SD Robert Fico straší migrantmi a útočí na políciu. Po voľbách sa téma nelegálnej migrácie skončí. Uviedol to nezaradený poslanec z mimoparlamentnej strany Demokrati Juraj Šeliga po tom, ako poslanci neotvorili mimoriadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR iniciovanú Smerom-SD. Fico chce podľa neho migráciou prekryť iné témy, napríklad korupčné kauzy. Smer-SD chcel na schôdzi riešiť obnovenie hraničných kontrol.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy