Polojasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Rekordér v počte porušení zákazu šoférovať. Počas 2 mesiacov ho zastavili 14-krát
Zdielať na

Rekordér v počte porušení zákazu šoférovať. Počas 2 mesiacov ho zastavili 14-krát

PRAHA / Rekordéra v počte porušení zákazu šoférovať po odobratí vodičského preukazu, navyše často pod vplyvom pervitínu, zadržali pražskí policajti. Len v priebehu dvoch mesiacov ho zastavili 14-krát.

​Všetko sa začalo začiatkom júna, keď hliadka mužovi v osobnom aute po zastavení urobila test na alkohol a na drogy. "Následne mu zadržali vodičský preukaz a zakázali mu ďalšiu jazdu," informovala Violeta Siřišťová, hovorkyňa polície ČR.

Muž ale bol nepoučiteľný a aj bez vodičského preukazu jazdil ďalej a často pod vplyvom drog. Policajti tak už muža mali za známu firmu a hneď vedeli, čo s ním. "Policajná komisárka voči mužovi vzniesla obvinenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V momente, keď muž odchádzal z policajnej stanice, nastúpil do auta a odišiel," uviedla Siřišťová. 

Vodič mal 7-krát pozitívny test na drogy, konkrétne na pervitín, trikrát odmietol vykonanie testu. Počas dvoch mesiacov šoféroval so zákazom viesť motorové vozidlá až 14-krát a zakaždým v inom aute,. Policajtom tak došla trpezlivosť. "40-ročný muž je v súčasnosti vo väzbe," uzavrela Siřišťová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy