Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Ďalší zásah NAKA: V putách skončili viacerí členovia zločineckej skupiny takáčovcov
Zdielať na

Ďalší zásah NAKA: V putách skončili viacerí členovia zločineckej skupiny takáčovcov

BRATISLAVA / Od skorých ranných hodín zasahovala Národná kriminálna agentúra na viacerých miestach v Bratislave a okolí. Zásahy sa týkali v rámci policajnej akcie „Crassus“. Na policajnom prezídiu je reportér Juraj Hajdin.

Ako prvý priniesol informáciu portál Startitup. Podľa ich informácií skončili v putách viacerí členovia obávanej zločineckej skupiny takáčovcov. Akcia má byť zameraná na muža, ktorý bol svojho času považovaný za jedného z niekdajších najvyššie postavených členov – Iva Ružiča. Viacerých členov gangu už policajti eskortovali do budovy Policajného prezídia. Medzi zadržanými je aj samotný Ružič. 

​Národná kriminálna agentúra zasahovala od štvrtej hodiny ráno. Doposiaľ policajti zadržali osem osôb a dvanásť je obvinených. Vyšetrovateľ im kladie za vinu aj členstvo v zločineckej skupine „takáčovci“. Obávaný gang mal v minulosti zastrašovať svedkov, vypaľovať podniky, podpaľovať autá a surovo biť aj niektorých ľudí. Takáčovcom mal pomáhať aj bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik. 

Najnovšie informácie TV JOJ o akcii Crassus:

​Na Prezídium PZ zadržaných priviezli okolo šiestej hodiny ráno. Do budovy v Bratislave sa prišli postupne dobrovoľne prihlásiť aj ďalší bývalí členovia skupiny z podsvetia. Išlo o štyroch členov, ktorí sa sami prihlásili po tom, ako ich kontaktovala polícia. Medzi nimi má byť aj bývalý ochrankár Iva Ružiča Peter J. Ten prežil dva atentáty. Väčšina zo zadržaných sú bývalí biletári od takáčovcov a ochrankári "sbskári", tzv. výjazdári. Tí robili vo viacerých podnikoch, ktoré Ružič vlastnil, alebo ich v Bratislave a okolí prevádzkoval. Ochrankára Ružičovi robili, keď býval ešte na Dlhých Dieloch a potom sa presťahoval do Záhorskej Bystrice. V tom čase si kúpil aj opancierované auto, pretože sa obával o svoj život. Tieto informácie sú v rozmedzí rokov 1997 až 2015. Ružič pred rokmi prežil atentát pred nákupným centrom. Po útoku sa zo Slovenska na pár rokov stratil.

"Dnešný zásah NAKA dozoruje Úrad špeciálnej prokuratúry. Nateraz však nie je možné poskytnúť bližšie informácie, keďže vo veci prebiehajú procesné úkony. Zadržanie sa týka podozrenia o činnosti zločineckej skupiny takáčovci," uviedla Zuzana Drobová, hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR. "Polícia doposiaľ zadržala 8 obvinených osôb, ktorým vyšetrovateľ kladie za vinu aj členstvo v zločineckej skupine," informovala hovorkyňa KR PZ v Bratislave Denisa Bárdyová.

Video jedného z bývalých členov, ktorý sa prišiel na políciu prihlásiť dobrovoľne: 

Súvisiace články