Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Politické prestrelky pokračujú bojom o prezidentský palác
Zdielať na

Politické prestrelky pokračujú bojom o prezidentský palác

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Robert Fico o Georgovi Sorosovi, Eduard Heger s Igorom Matovičom zas o Robertovi Ficovi. Ak nie rovno konšpiráciami, tak minimálne nepodloženými tvrdeniami sa to na slovenskej politickej scéne len tak hemží. V tej najnovšej hrá hlavnú úlohu práve spomínaný predseda Smeru. A tentoraz je to on, kto má v pozadí hýbať figúrkami. Politickí rivali ho obviňujú z toho, že má jasné úmysly pri voľbe hlavy štátu. Vraj chce odstaviť občanov, do prezidentského paláca cez parlament „nainštalovať” svojho človeka a zaistiť tak beztrestnosť sebe i svojim spolupracovníkom.

Kým sa Zuzane Čaputovej skončí mandát, pretečie ešte veľa vody. Demokrati a s nimi aj Igor Matovič maľujú scenár, v ktorom môže na prípadnú obhajobu rovno zabudnúť. Robert Fico vraj po víťazstve vo voľbách plánuje zmeniť ústavu, odstrihnúť občanov a voľbu hlavy štátu vrátiť do parlamentu. Dôkaz o svojich tvrdeniach nemajú a toho kto im mal tento údajný plán vybaviť, nechcú menovať.

Reakcia prišla bleskurýchlo. Peter Pellegrini im ešte počas tlačovej besedy vo videu odkázal, že blúznia a poprieť sa obvinenia poponáhľal na sociálnej sieti Robert Fico. Zopár bombastických a nepotvrdených informácii má pritom na rováši aj Igor Matovič a najnovšie má na to aj papier zo súdu. Ten právoplatne rozhodol, že sa musí ospravedlniť Ľubošovi Blahovi, za to že on v parlamente vyhlásil, že citujeme "mydlil barana".

Súvisiace články

Najčítanejšie správy