Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Niektorí z odídencov klubu OĽaNO si zrejme už do konca roka oblečú dresy Sme rodina
Zdielať na

Niektorí z odídencov klubu OĽaNO si zrejme už do konca roka oblečú dresy Sme rodina

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Poslanecký klub OĽaNO pred časom prišiel o ďalšie dve poslankyne v tomto volebnom období, a to po hlasovaní o vydaní Roberta Fica na väzobné stíhanie. Už predtým klub opustil poslanec Martin Čepček, či Ján Krošlák. A vyzerá to tak, že niektorí z odídencov dlho nezaradení nezostanú a zrejme už do konca roka si oblečú dresy Sme rodina.

Rozšírenie poslaneckého klubu Boris Kollár avizuje dlhodobo a otvorene o ňom začal hovoriť aj po vstupe odídencov od Veroniky Remišovej do klubu SaS. Oficiálne sa síce zatiaľ nič neudialo, diskusie sú ale zrejme na spadnutie a predseda poslaneckého klubu priznáva, že v hre sú viac ako tri mená. "Diskutujeme s každým, kto prejavil záujem, bavíme sa o tom, aké má, kto očakávania," hovorí poslanec Peter Pčolinský (Sme rodina). 

Rady nezaradených poslancov by tak mohli v najbližších týždňoch, či mesiacoch opustiť: exkotlebovec Šimko, Ján Krošlák či Romana Tabak. Poslankyňa Hatráková po vylúčení z OĽaNO nikam vstupovať nemieni. "Ja som nezaradená, ale cítim sa ako členka malého klubu," hovorí Katarína Hatráková. 

"Diskutujeme, oficiálne zatiaľ nič nepotvrdím, verím, že do konca roka to uzavriem," hovorí Tabak. "Nič sa nezmenilo, ja sa netajím, že mám blízko k hnutiu Sme rodina," tvrdí Krošlák. "Mne by to nevadilo. Pána Šimka mám, ako predsedu na výbore, čiže nevidím v tom problém," hovorí Ján Lukáč (Sme rodina). 

Poslanecký klub Sme rodina by tak predbehol aj SaS, ktorá Kollárovcov po posilnení klubu odkázala, že majú viac poslancov, ako predseda parlamentu. Zásadné koaličné prepočítavanie ale nikto neočakáva. "Sú to slobodní ľudia, nech si robia, čo chcú," hovorí predseda poslaneckého klubu OĽaNO, Michal Šipoš. "Veď Sme rodina, aj tak nehlasuje s koalíciou," uviedla Jana Bittó Cigániková (SaS). 

Medzičasom sa v parlamente udial aj nepovšimnutý poslanecký návrat do poslaneckého klubu Smer-SD. "Dohodli sme sa ešte v decembri s pánom predsedom a vrátil som sa do poslaneckého klubu Smeru-SD," hovorí poslanec Ján Podmanický. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy