Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Minister financií Igor Matovič má znova ochranku
Zdielať na

Minister financií Igor Matovič má znova ochranku

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Len 3. septembra minister vnútra Roman Mikulec informoval, že expremiérovi Igorovi Matovičovi už nepredĺži nárok na ochranku a dnes to už neplatí. Už na štvrtkovom rokovaní vlády bolo zjavné, že nemá len svojho šoféra. V piatok Igor Matovič pre televíziu JOJ potvrdil, že mu opäť pridelili ochranku.

Expremiér a dnes minister financií Igor Matovič má znova ochranku. Či jej pridelenie súvisí aj s nedávnym anonymom, ktorý nahlásil bombu v jeho súkromnom dome v Trnave, vraj nevie. Ministerstvo vnútra konkrétnosti neprezradilo. 

"Ochranka mi bola pridelená," uviedol Matovič. Na otázku, či boli nejaké nové vyhrážky, odpovedal: "neviem, neriešim to. Iba mi vždy riaditeľ Úradu pre ochranu ústavných činiteľov oznámi, od zajtra máte ochranku a trvá to dovtedy a dovtedy. Aj som zvykol na začiatku protestovať, teraz už to beriem tak, že radšej neprotestujem a nepýtam sa ďalej."

Anonym nahlásil bombu v dome Igora Matoviča 21. septembra. Na miesto okamžite dorazili policajné zložky. Nakoniec sa však ukázalo, že ide o poplach. Polícia totožnosť páchateľa preveruje. Podľa informácií TV JOJ anonym odoslal výhražky prostredníctvom mailu, v ktorom sa mali údajne nachádzať aj vulgarizmy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy