Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kollár prerušil rokovanie parlamentu, ktoré sa malo týkať aj kolúznej väzby. Pellegrini vyzýva vládu k odchodu
Zdielať na

Kollár prerušil rokovanie parlamentu, ktoré sa malo týkať aj kolúznej väzby. Pellegrini vyzýva vládu k odchodu

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Poslanci Národnej rady SR budú v rokovaní v rámci 28. schôdze pokračovať 26. mája. V pléne to v utorok 18. mája oznámil predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina). Pôvodne mali členovia zákonodarného orgánu pokračovať v zasadaní v utorok 18. mája od 11:00. Krátko na to Peter Pellegrini (Hlas-SD) na tlačovej konferencií vyzval vládu, aby ukončila volebné obdobie, nech sa môžu na jeseň tohto roku zrealizovať predčasné parlamentné voľby. Richard Raši hovoril o problémoch s nejednotným potvrdením o očkovaní.

Dôvodom prerušenia schôdze má byť návrh ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO), aby poslanci schválili navýšenie výdavkov v štátnom rozpočte. Návrh majú členovia zákonodarného orgánu prejednať v skrátenom legislatívnom konaní, koalícia však na ňom ešte nenašla konsenzus.

Pellegrini vyzval vládu k ospravedlneniu občanom a k ukončeniu volebného obdobia

"Táto vláda je skutočne prvo-aprílová. Má drzosť rozprávať, že je vláda obnovy a prosperity. To už naozaj prekračuje všetky medze, potvrdilo sa, že ide o druhú vládu Igora Matoviča," hovorí Pellegrini. Podľa neho by sme na jeseň mohli mať predčasné parlamentné voľby.

Raši prirovnáva potvrdenie o voľnom cestovaní k šikane  

Poslanec národnej rady Richard Raši (Hlas-SD) hovoril o problémoch s potvrdením o očkovaní, dodal, že nie sme schopní pripraviť jednotný certifikát. "Maďari urobili kartičku s QR kódom, Češi vytvorili certifikát s QR kódom," hovorí Raši. Podľa neho máme informácie z ministerstva zdravotníctva a veľmi jednoducho by sa dala urobiť napríklad aplikácia alebo certifikát s QR kódom,"kde by iné štáty vedeli, že je to certifikát zo Slovenskej republiky." 

Raši prirovnáva Slovensko ku krajine druhej kategórie 

"V súčasnej dobe tu máme absolútne neschopné ministerstvo informatizácie, ktoré nič nepripravilo s ničím nepomohlo," hovorí Raši. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy