Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kolíková nevidí dôvod na rezignáciu, Korčok vraví, že z konfliktu vyjde posilnená. Opozícia apeluje na zodpovednosť
Zdielať na

Kolíková nevidí dôvod na rezignáciu, Korčok vraví, že z konfliktu vyjde posilnená. Opozícia apeluje na zodpovednosť

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Už čoskoro bude čeliť odvolávaniu ministerka spravdlivosti Mária Kolíková. Navrhuje to opozícia na čele s predsedom Smeru Robertom Ficom. Vyčítajú jej údajné rodinkárstvo a trestný prešlap jej nevlastnej sestry. Ministerka hovorí o vykonštruovaných kauzách a spolieha sa na dôveru predsedu vlády, ako aj koaličných poslancov. Premiér Eduard Heger by sa mal stretnúť s ministerkou Máriou Kolíkovou k aktuálnej situácii už večer.


"Nevidím dôvod na rezignáciu," povedala pre TV JOJ ministerka Kolíková.

Zajtra sa v parlamente očakáva celodenné horúce rokovanie. Na rane opozície je totiž ministerka spravodlviosti Mária Kolíková, ktorá leží v žalúdku hlavne Robertovi Ficovi.


"To prepojenie na rodinné firmy, vlastníctvo firmy, ktorá okráda ľudí. Predražené zmluvy s STV, pani Kolíková musí odísť," vyhlásil Robert Fico v piatok.


"Keďže vždy predstavovala etalón spravodlivosti a vždy hovorila, že politik má byť transparentný tak si myslíme, že by mala vziať politickú zodpovednosť a odstúpiť," myslí si Denisa Saková z Hlasu-SD.


"Tak očakávam, že to nebude príjemné. Myslísm si, že žiadne odvolávanie nie je príjemné. Súčasne si myslím, že cítim silnú podporu v strane aj koaličných partnerov," predpovedala Mária Kolíková.



Šéfka rezortu spravodlivosti bola v uplynylých dňoch na koberčeku koaličných poslaneckých klubov. Výhrady majú len u Obyčajných ľudí. Aj keď podľa už bývalého koaličného poslanca môže byť dôvod výhrad oveľa prozaickejší.


"Keď sa na to súdny človek pozrie, tak začína byť úplne jasné, že to je pomsta Igora Matoviča a za to čo sa udialo pred mesiacom, za to, že ministerka Kolíkova jasné požiadala o jeho odstúpenie," povedal nezaradený poslanec Tomáš Valášek.


"Ja sa snažím nebrať takéto veci osobne. Javí sa, že náš vzťah sa nejaví ideálne musíme spolupracovať najmä s ministrom financií," zhodnotila Kolíková.


"Pani Kolíková z môjho pohľadu tú dôveru má a hlasovať určite nebudeme s opozíciou," povedal šéf Sme rodina Boris Kollár.


"Cítim veľmi silnú podporu v strane," skonštatovala ministerka Kolíková.


"Som presvedčený, že politicky z toho vyjde posilnená," uviedol minister  zahraničných vecí Ivan Korčok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy