Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
V prípade nehody na D2 obvinili osobu z ublíženia na zdraví. Hrozí mu až 5 rokov väzenia
Zdielať na

V prípade nehody na D2 obvinili osobu z ublíženia na zdraví. Hrozí mu až 5 rokov väzenia

Archívna reportáž

D2 / Hrozivá dopravná nehoda sa stala na diaľnici D2 v smere do Českej republiky. V úseku medzi križovatkami Malacky a Kúty (23 km) je aktuálnepremávka obojsmerne uzavretá. ​Na miesto nehody bol vyslaný aj záchranný vrtuľník. 

Pri nehode došlo k zrážke auta a diaľničnej patroly, pričom vodič osobného automobilu zostal po náraze zakliesnený vo vozidle. "Hasiči vyslobodili zakliesnenú osobu z vozidla a následne ju odovzdali do opatery ZZS a na havarovaných vozidlách vykonali protipožiarne opatrenia," informovala hovorkyňa HaZZ Katarína Križanová. Zranená osoba bola posádkou Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby prevezená do nemocnice.

"Pri následnej dokumentácii dopravnej nehody bude cesta uzavretá v smere do Českej republiky," uviedli policajti na sociálnej sieti Facebook. Ako ďalej upozornili, doprava bude odklonená cez Malacky. Muži zákona zároveň vyzývajú vodičov, aby sa tomuto úseku úplne vyhli, alebo zvýšili opatrnosť pri prejazde.

"V prípade vyšetrovateľ PZ vzniesol obvinenie 30 – ročnej osobe cudzej štátnej príslušnosti pre trestný čin Ublíženia na zdraví.  Za takéto konanie hrozí trest odňatia slobody na jeden rok až päť rokov," vyjadrila sa Veronika Martiniaková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Za všetko môže nepozornosť 

"Podľa doposiaľ zistených informácii sa vodič osobného motorového vozidla zn. Tesla dostatočne nevenoval jeho vedeniu a nesledoval situáciu v cestnej premávke, pričom sa počas jazdy na diaľnici D2  mal snažiť  pravou rukou zapnúť bezpečnostný pás osobe, ktorá sa nachádzala na sedadle spolujazdca a spala.  Tak malo dôjsť k následnej zrážke s diaľničnou patrolou," vysvetlila hovorkyňa Martiniaková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy