Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Desiatky hasičov zasahujú pri požiari papiera v Harmanci
Zdielať na

VIDEO: Desiatky hasičov zasahujú pri požiari papiera v Harmanci

HARMANEC / Veľký požiar vypukol v papierňach v Harmanci pri Banskej Bystrici. Horieť začalo okolo deviatej ráno v hale plnej papiera. Bol poskladaný v balíkoch siahajúcich do 10 metrovej výšky. Domáci hovoria, že naposledy tam horelo v roku 1995.


Požiar aký tu roky nezažili. Domáci sa z cesty chodili s obavami pozerať na stúpajúci hustý dym. V papierňach začalo horieť okolo deviatej ráno, vo veľkom sklade plného balíkoch papiera.


Ako prví hasili závodní hasiči. Tony papiera v balíkoch boli na seba naukladané do 10 metrovej výšky. Oheň sa veľmi rýchlo rozšíril po celom sklade. Do Harmanca zakrátko mierili hasiči z celého okolia. Na mieste zasahovali profesionálni hasiči z Banskej Bystrice a zo Zvolena a dobrovoľní hasiči z Brusna, Starých Hôr, Dolného Harmanca, ako aj členovia Závodného hasičského zboru Harmanec, ktorí sa snažili požiar lokalizovať.

"Aktuálne zasahuje 50 hasičov zo 6 staníc, ide o požiar papiera na výrobu papierenského materiálu," uviedol veliteľ zásahu Dušan Hancko.

Hasiči pomocou výškovej techniky rozoberajú strešnú krytinu haly a pretlakovými ventilátormi vetrajú zadymené priestory. Veliteľ zásahu rozdelil požiarovisko na štyri zásahové úseky, na ktorých momentálne hasiči vykonávajú lokalizačné práce, informovala Križanová. Pri požiari sa našťastie nikto nezrail. Technológia v papierňach zasiahnutá nebola.  Hasičom sa podarilo krátko pred 16:00 lokalizovať požiar.  Škody zrejme presiahnu desiatky tísíc eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy