Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nadránom začuli buchot a voda sa valila ako vodopád. V Rožňave zaplavilo byty seniorom
Zdielať na

Nadránom začuli buchot a voda sa valila ako vodopád. V Rožňave zaplavilo byty seniorom

ROŽŇAVA / Viacero seniorov z Rožňavy zostalo počas sviatočného dňa bez elektriny. Hasiči ich dokonca museli evakuovať z bytov, keďže ich vytopilo. V bytovom dome prasklo potrubie v stupačke a valila sa z nej voda na všetky strany. Samospráva ľuďom ponúkla aj náhradné bývanie.

Seniorov ráno prebudila veľká rana, voda sa cez stupačky liala do bytov i chodieb približne hodinu.

"Ráno okolo 5-tej som počula buchot," povedala obyvateľka bytového domu Irena Šikurová.

"Naraz taký hukot ako vodopád, normálny vodopád išiel," vyrozprával ďalší obyvateľ bytovky.

Podľa zástupcu primátora Rožňavy došlo k veľkému úniku vody pričom vytopilo celú bytovku. Na najvyššom štvrtom poschodí praskol ventil na potrubí. Voda zaplavila 12 bytov. "Ľudí sme evakuovali pred bytový dom a v celom bytovom dome bola vypnutá aj elektrina," informoval veliteľ zásahu Dušan Šmelko.

Samospráva seniorom ponúkla náhradné bývanie v garsónkach vo vedľajšom bytovom dome. Sťahovať sa ale nechceli.  Ani jeden z obyvateľov neprijal od mesta náhradné bývanie. Niektorí ostávajú vo vytopených bytoch, iní sa sťahujú ku príbuzným. "Ja idem na chatu príde pre mňa dcéra," povedal miestny.

Jedna z obyvateliek sa na mokrej podlahe pošmykla a spadla, našťastie už v tom čase boli na mieste hasiči. "Sme jej poskytli predlekársku prvú pomoc a na nosidlách sme ju zniesli do sanitky," uviedol veliteľ zásahu Šmelko.

K ďalším zraneniam už našťastie nedošlo. Ešte počas dnešného dňa samospráva zabezpečila opravu vodovodného potrubia. Ľudia teda neostanú bez vody a ako sami povedali, bez elektriny to pár dní vydržia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy