Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vláda schválila programové vyhlásenie
Zdielať na

Vláda schválila programové vyhlásenie

Archívne video
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Vláda Eduarda Hegera schválila nové programové vyhlásenie. "Nový" dokument, ktorý schválila je takmer identický tomu, ktorý odsúhlasila ešte pod vedením Igora Matoviča.

Ako v ňom členovia vlády uvádzajú, v riadení verejných výdavkov budú dôsledne presadzovať princípy hodnoty za peniaze, aby sa z vybratých daní a odvodov dosiahol maximálny úžitok pre občanov. Zvýšiť chcú kvalitu vzdelávania a poskytovania zdravotnej starostlivosti. Sľubujú nastaviť dotačné pravidlá v poľnohospodárstve tak, aby bola podporená produkcia s vyššou pridanou hodnotou a zvýšil sa tak podiel domácich potravín na trhu. Parlament bude o PVV rokovať v piatok 30. apríla od 9:00.

"Nepoľavíme v posilňovaní sociálnych istôt občanov, sme odhodlaní uskutočňovať účinné kroky pri odstraňovaní chudoby a segregácie sociálne vylúčených spoločenstiev," píše sa ďalej v materiáli. Vláda SR vysoko hodnotí členstvo Slovenska v Európskej únii a plne si je vedomá záväzkov v rámci Severoatlantickej aliancie, "ktorá je bezpečnostnou zárukou pre našich občanov, že môžu žiť v mieri".

Súvisiace články

Najčítanejšie správy