Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Sheile, ktorá sa vyhrážala prezidentke, nariadil súd psychiatrické liečenie
Zdielať na

Sheile, ktorá sa vyhrážala prezidentke, nariadil súd psychiatrické liečenie

PEZINOK / Močila na korán, Islamistov nazvala parazitmi a prezidentke sa vyhrážala fyzickým násilím. Sheila Szmereková sa dnes postavila pred sudcu. Ten po jej viacerých prešľapoch rozhodol, že by istý čas mala stráviť na psychiatrii.


Pomočila, roztrhala a podpálila korán.

"Čo sa týka Islamu, za tým si stojím. Sú to paraziti a sú horší ako svrab," vyhlásila vo videu.

Pobila sa v bare, kde pri bitke vytiahla plynovú pištoľ.

"Čo si myslíš že sa ta zľaknem ty k***. Tu mi zober ešte tú tašku," kričala na policajta.

A nakoniec sa bitkou vyhrážala aj prezidentke Zuzane Čaputovej.

"To bude taká sekundovka, že ti betón dá po ksichte. Len aby si bola v strehu, pretože ja sa tvojej ochranky nebojím. Ja som pripravená na teba zaútočiť," odkazovala hlave štátu.

Za tieto slová ju vlani v októbri zadržala Národná kriminálna agentúra. Vyšetrovateľ ju neskôr obvinil z nebezpečného vyhrážania a sudca ju poslal do väzby. Prokurátor začiatkom roka, ale trestné konanie pre jej zlý psychický stav zastavil a podal návrh na psychiatrické liečenie ústavnou formou. O návrhu dnes rozhodoval sudca Špecializovaného trestného súdu. Sheilu do budovy priviezli priamo z pezinskej psychiatrie lekári v sprievode policajtov.



"Keď sa ospravedľní národu, ktorý berie iba ako obetných baránkov, tým pádom sa ospravedlním ja. Pokiaľ sa neospravedlní národu za to že povedala že žijeme v krajine kde sa národ nebojí umierať nemám dôvod s ňou ďalej komunikovať," zareagovala pred pojednávaním na otázku, či stále trvá na tom, že by prezidentke ublížila.

Sheila odmieta, že by bola psychicky chorá. Sudca mal ale iný názor a Sheile nariadil psychiatrické liečenie ústavnou formou.   "Odvolávam sa. Lovu zdar!"  vyhlásila po pojednávaní. S rozhodnutím nesúhlasí a cíti sa dobre. Tesne pred nasadnutím do auta dopravnej zdravotnej služby uviedla, že ju "chcú uväzniť kvôli tomu, že sa boja pravdy." O koho išlo však nešpecifikovala.

Sheilu rovno zo Špecializovaného trestného súdu záchranári previezli späť na psychiatriu. Rozhodnutie zatiaľ, ale právoplatné nie je a posledné slovo tak bude mať Najvyšší súd.

Takto komentovala Sheila rozhodnutie súdu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy