Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Vládna kríza na týždeň zastavila aj prácu parlamentu. Poslanci sa vrátili do lavíc aj so Sulíkom
Zdielať na

Vládna kríza na týždeň zastavila aj prácu parlamentu. Poslanci sa vrátili do lavíc aj so Sulíkom

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Vládna kríza na týždeň zastavila aj prácu parlamentu. Po neplánovanej prestávke sa poslanci opäť vrátili do lavíc Národnej rady. Na programe majú množstvo zákonov, ktoré potrebujú schváliť. Tesne pred začatím rokovania pritom nebolo jasné, či a akú podporu vládne návrhy získajú.


"Chcem Igora Matoviča pozvať na obed alebo na večeru, niečo dobré mu uvarím. Možno tentokrát pizza, ja mám výbornú pizza piecku, čiže to bude určite skvelé," povedal po oznámení demisie Igora Matoviča Richard Sulík.

Predveľkonočná obeta a odpustenie, či pozvanie na zmierlivú večeru. To všetko upokojilo atmosféru v parlamente. Dnes to tu miestami vyzeralo ako keby trojtýždňová kríza ani nebola.

"Tak také dé ja vú. Celkom príjemná atmosféra," zhodnotil návrat do parlamentných lavíc šéf liberálov.

Richard Sulík priznal, že sa vrátil do poslaneckej lavice zrejme len do štvrtka. Podobne aj Branislav Gröhling.
"Ja si nemyslím, že je to divadlo. Ak odstúpi premiér, tak si nemyslím, že je to divadlo," skonštatoval budúci bývalý minister školstva.


Opačný názor má Milan Krajniak. Ten plánuje ostať v parlamente. "Som ju podával s vedomím, že podávam demisiu a nie že robím divadielko, alebo nejakú vydierku, aby som sa mohol o 5 minút vrátiť," uviedol Krajniak.


Šéfka zdravotníckeho výboru ani nikam odísť nestihla. Pokračuje na svojom mieste.  "Pokiaľ bude takáto atmosféra: produktívna, pracovná a v podstate tvorivá a až priateľská tak sa nám bude spolupracovať dobre. A dnešok ma milo prekvapil," myslí si Jana Bittó Cigániková.


"Celý poslanecký klub je jednotný, všetkých 53 ľudí stojí za novou vládou Eduarda Hegera,"
vyhlásil predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šípoš.


Podobne sa vyjadrili aj Remišovci, Sulíkovci či Kollárovci. Koalícia v parlamente funguje teda v plnej zbroji ďalej. V čase podávania demisie Igora Matoviča sa hlasovalo napríklad o tom, aby odškodnenie za smrť pri boji proti kovidu dostali takmer 60 tisícové odškodnenie aj rodiny zosnulých opatrovateľov a opatrovateliek. Takmer jednohlasne poslanci schválili aj návrhy Sme rodina.

"Zvýšenie pandemickej PNky a OČRky, - prvý bod, predlžujeme dobu čerpania nemocenského ako druhý bod a tretí bod je núdzový covidový príplatok," vysvetlil predseda parlamentu Boris Kollár.


"Teraz od nás chcú aby sme 2 dni pred Veľkou nocou sa tvárili, že všetko je v poriadku. Nič nie je v poriadku. Nič,"
zhodnotil stav expremiér Robert Fico.


Termín večere s pizzou ešte známy nie je. Osobné pozvanie ešte Igor Matovič nedostal.

"Talianske manželstvo sme už skúšali, takže teraz to skúsime takou normálnou cestou," zavtipkoval Sulík.

"Vy ste dostali pozvanie na pizzu? Zatiaľ som nedostala ale teda verím, že pizza piecka bude fungovať. Hovorí sa, že láska ide cez žalúdok, tak snáď aj koaličné vzťahy idú cez žalúdok," myslí si vicepremiérka Veronika Remišová.

Symbolom koaičného zmierenia sa teda stala pizza. Ostáva nám už len dúfať, že po nej medzi Igorom Matovičom a Richardom Sulíkom nebude pokračovať povestné talianske manželstvo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy