Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Matovič: Ak sa na generálnom prokurátorovi dohodne koalícia s opozíciou, OĽANO vystúpi z koalície
Zdielať na

Matovič: Ak sa na generálnom prokurátorovi dohodne koalícia s opozíciou, OĽANO vystúpi z koalície

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Tento týždeň bude voľba generálneho prokurátora. Uchádzačov je sedem. Premiér Matovič upozornil koaličných partnerov, že ak by došlo k dohode medzi opozíciou a časťou koalície, OĽaNO vystúpi z koalície.

Voľba generálneho prokurátora je na programe v stredu, 25. novembra. Uchádzačov je sedem. Premiérovi Igorovi Matovičovi sa dostalo do uší, že ešte pred vypočúvaním kandidátov bola snaha dohodnutia medzi opozíciou a časťou koalície. 

Premiér túto možnosť odmieta a svojich koaličných partnerov upozornil, že ak by sa tak stalo, OľaNO vystúpi z koalície. "Ja som upozornil koaličných partnerov ešte pred vypočúvaním, že sa mi dostalo do uší, že niektoré politické strany urobili nejaké dohody s mafiou, či jednou alebo druhou. Ak by sa niečo také stalo, samozrejme OľaNO vystúpi z koalície," povedal premiér. Vypočúvanie kandidátov ešte neskončilo. V pondelok, 23.novembra, vypočúvajú posledných dvoch kandidátov, prokurátorov Šantu a Žilinku. 

Veronika Remišová, predsedníčka strany Za ľudí reagovala na vyjadrenie premiéra o voľbe generálneho prokurátora: “Strana Za ľudí požiadala koaličných partnerov o mimoriadnu koaličnú radu, po vypočutí všetkých kandidátov a pred voľbou v NR SR. Naším cieľom je dohoda všetkých koaličných partnerov, ktorej predstavíme po vypočutí kandidátov na generálneho prokurátora tzv. úzky výber najlepších z nich. Strana Za ľudí nikdy nekomunikovala a nebude komunikovať s opozíciou, ktorej predstavitelia sú zodpovední za pokrivenú spravodlivosť na Slovensku."

Na slová premiéra reaguje aj Boris Kollár: "My, poslanci Sme Rodina podporíme kandidáta, ktorý sa ukáže z vypočutia ako ten najschopnejší. A samozrejme, my nemáme dosah na to, ako sa rozhodnú iné parlamentné strany, či opozičné, alebo koaličné."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy