Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Andrej Danko: Kotleba je obyčajný klamár, oficiálne pozvanie z ruskej dumy určite nemá
Zdielať na

Andrej Danko: Kotleba je obyčajný klamár, oficiálne pozvanie z ruskej dumy určite nemá

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Marian Kotleba v jednej z predvolebných diskusií prehlásil, že disponuje pozvaním do ruského parlamentu. Túto skutočnosť ale napadol Andrej Danko, ktorý je známy svojimi pozitívnymi vzťahmi s viacerými predsedami národných parlamentov, vrátane predsedu ruskej dumy Vjačeslava Volodina.

Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Andrej Danko sa ostro vyhradil voči predsedovi Ľudovej strany Naše Slovensko Marianovi Kotlebovi. Jeho údajné pozvanie do Federálneho zhromaždenia Ruskej federácie, najvyššieho zastupiteľského a zákonodarného orgánu Ruskej federácie, Danko otvorene popiera.

"Čo sa týka medializovanej veci, že je pozvaný do ruskej dumy, pán Kotleba nemôže disponovať žiadnym oficiálnym pozvaním, čo mám odkomunikované s protokolom a so šéfom medzinárodného výboru v rámci ruskej dumy," ohradil sa Danko. "Počas štyroch rokov, kdekoľvek hrozilo stretnutie národných parlamentov, tak nám ho odmietli, pokiaľ tam mal byť Kotleba. Kotleba ani žiaden jeho poslanec nenavštívili takmer žiaden parlament v Európskej únii," upozornil. 

Dodal, že svoje tvrdenia je pripravený s Kotlebom kedykoľvek konfrontovať a podložiť aj konkrétnymi listinami. "Vyzývam ho, aby ukázal, kto ho pozval," odkázal Kotlebovi Danko. "Ak sa nejaký poslanec pomýlil, tak verte tomu, že je to len osobná chyba, ale určite to nie je oficiálne pozvanie. Mám Kotleba nemôźe mať oficiálne pozvanie ani od pána Volodina, ani od pána Slutského, ktorí jediní oficiálne pozývajú ľudí do ruskej dumy," vysvetlil Danko. 

Kotlebu označil Danko za klamára. "Mám dosť listín na to, že môžem ukázať, že Kotleba je obyčajný klamár. Tak ako tvrdí, že ho bude voliť otec Kuffa, existuje list, ktorý jasne hovorí, že otec Kuffa volil svojho brata len v eurovoľbách a Kotleba podvádzal. Máme aj listy, ktoré hovoria, že oficiálne pozvanie pán Kotleba nemá. Verte tomu, že sa ukáže, že pán Kotleba je len obyčajný klamár," uzavrel Danko. 

Videli ste už poslednú epizódu relácie Na hrane? Pozrieť si ju môžete aj tu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy