Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V Ružomberku prijali rodinu, ktorá bola na lyžovačke v Taliansku. Majú podozrenie na koronavírus
Zdielať na

V Ružomberku prijali rodinu, ktorá bola na lyžovačke v Taliansku. Majú podozrenie na koronavírus

RUŽOMBEROK / V stredu okolo obeda záchranná služba priviezla do ružomberskej nemocnice rodinu - starú mamu, dvoch synov a vnuka, u ktorých je podozrenie na koronavírus. Doposiaľ dostupné výsledky krvných vyšetrení nepotvrdili prítomnosť bežného chrípkového vírusu.

V stredu okolo obeda priviezla záchranná služba na kliniku infektológie ÚVN SNP Ružomberok- FN rodinu z Veličnej neďaleko Dolného Kubína. Stará mama, dvaja synovia a 10-ročný vnuk boli spolu na lyžovačke v Taliansku blízko oblasti s výskytom koronavírusu. 

Po návrate sa u nich objavil suchý kašeľ a zvýšená teplota. Rodina kontaktovala obvodnú lekárku. Tá po dohode s epidemiológom poslala k rodine záchranárov, ktorí ju priviezli na Kliniku infektológie do  Vojenskej nemocnice.

"Doposiaľ dostupné výsledky krvných vyšetrení nepotvrdili prítomnosť bežného chrípkového vírusu, preto krvné vzorky všetkých štyroch pacientov zašleme do laboratória v Bratislave. Výsledky by mali byť známe najneskôr do 48 hodín," informovala hovorkyňa nemocnice Petra Dišková. 

​Laboratórne výsledky zároveň vylúčili nákazu koronavírusom u pacienta -  kamionistu hospitalizovaného v utorok v dopoludňajších hodinách. Pacienta prepustia vo štvrtok do domáceho liečenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy