Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V Ružomberku a v Banskej Bystrici sa objavili prípady podozrenia na koronavírus
Zdielať na

V Ružomberku a v Banskej Bystrici sa objavili prípady podozrenia na koronavírus

RUŽOMBEROK / 37- ročného pacienta pôvodom zo Srbska v ružomberskej nemocnici vyšetrili pre podozrenie na koronavírus. Muž sa mal na Slovensko vrátiť z Milána. Ako televíziu JOJ informovala hovorkyňa Ústrednej vojenskej nemocnici SNP Ružomberok - FN Petra Dišková, podozrenie na bežný chrípkový vírus po testoch vylúčili. Odbery poslali preto do laboratória do Bratislavy. Výsledky na koronavírus budú podľa informácií TV JOJ známe až o 48 hodín. Ďalší prípad podozrenia nákazy vírusom sa objavil u mladej ženy v Banskej Bystrici.

Ako informovala hovorkyňa nemocnice Petra Dišková TV JOJ muž, ktorý je pôvodom zo Srbska, no má v Ružomberku trvalé bydlisko, bol v utorok u svojej obvodnej lekárky. Mal zvýšenú teplotu a kašeľ. Na infekčnej klinike ÚVN SNP - FN mu následne odobrali krv. Podľa informácií TV JOJ mu urobili testy na bežný chrípkový vírus a stery. Bežný chrípkový vírus sa podľa informácií TV JOJ ale nepotvrdil. Odbery preto pošlú do laboratória v Bratislave, kde výsledky budú do 48 hodín. 

Podozrenie na vírus v Banskej Bystrici

Podozrenie na koronavírus zaznamenali podľa informácií TV JOJ aj v Banskej Bystrici. Pre dvadsaťpäťročnú ženu zo Zvolena boli záchranári doma. So sanitkou pre ňu prišli za bezpečnostných opatrení, oblečení boli v špeciálnych bielych oblekoch. Podľa informácií TV JOJ sa mala vrátiť z dovolenky zo severu Talianska.  Mladú ženu následne previezli na infekčné oddelenie do nemocnice v Banskej Bystrici. "Na oddelenie infektológie sme prijali ženu s pozitívnou cestovateľskou anamnézou. Boli jej odobraté vzorky na laboratórnu diagnostiku. Kým budu známe výsledky, bude podľa štandardného postupu izolovaná v karanténe," informovala Ružena Maťašeje, hovorkyňa FNsP Banská Bystrica.  Kedy budu výsledky známe, zatiaľ jasné nie je.

Pacientov s podozrením prijali aj v Trenčíne a Trnave

S podozrením na koronavírus hospitalizovali muža a ženu aj v nemocnici v Trenčíne,  a tiež v Trnave. "U nás v nemocnici boli doposiaľ prijatí dvaja pacienti s pozitívnou cestovateľskou anamnézou. U pacientky sa našťastie koronavírus nepotvrdil a bola prepustená domov. U druhého pacienta sme zariadili zatiaľ izoláciu a výsledky budú známe v stredu," informoval medicínsky riaditeľ FN Trenčín Stanislav Pastva. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy