Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Adamčík z Most-Híd pomohol otvoriť schôdzu: je to moje svedomie
Zdielať na

Adamčík z Most-Híd pomohol otvoriť schôdzu: je to moje svedomie

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Poslanec za Most-Híd Eduard Adamčík pomohol otvoriť schôdzu o sociálnych balíčkoch a Istanbulskom dohovore. Napriek tomu, že Bugár mu odporučil nehlasovať za otvorenie, Adamčík tak urobil. Most-Híd už pred začiatkom schôdze kritizoval zvyšovanie dôchodkov a prídavkov na deti, na poslednú chvíľu.

"Prečo by som nemal pomôcť," opýtal sa Eduard Adamčík na otázku TV JOJ, prečo pomohol otvoriť schôdzu v rozpore s názorom Bélu Bugára. 

Podľa Adamčíka nejde len o sociálne balíčky, ale aj o Istanbulský dohovor, na ktorom mu záleží. "Čudujem sa, že ďalší veriaci chceli prenechať túto otázku na ďalšie riešenie budúcnosti," dodal Adamčík. 

"Čo sa týka dôchodkov, ja si myslím, že dôchodcov to nepoškodí a myslím, že budúca vláda vyrieši nedostatok financií," dodal poslanec za Most-Híd. 

Na otázku, či rokoval s Robertom Ficom, odpovedal takto: "O čom som s ním mal rokovať? Nikto ma nekontaktoval. Akurát pred otvorením schôdze som rozprával s pánom Bugárom, kde apeloval na mňa, aby som neotváral schôdzu. Ja som mu povedal, že je to vec môjho svedomia a že zotrvám v pléne," dodal Adamčík. 

Hlas Eduarda Adamčíka nie je hlasom strany Most-Híd. Pre agentúru SITA to uviedla hovorkyňa strany Klára Magdeme. Adamčík bol jedným z poslancov Národnej rady SR (NR SR), ktorí dnes hlasovali za skrátené legislatívne konanie k trinástym dôchodkom. Celkovo za návrh hlasovalo 76 poslancov a deväť sa zdržalo. Okrem Adamčíka návrh podporili aj členovia zákonodarného orgánu za Smer - sociálnu demokraciu, Slovenskú národnú stranu, Kotlebovcov - Ľudovú stranu Naše Slovensko, hnutie Sme rodina a niekoľkí nezaradení poslanci.

"Eduard Adamčík nikdy nebol členom strany Most-Híd. Po rozpade strany Sieť sme ho prijali s ďalšími členmi Siete. Vzhľadom na jeho posledné aktivity a hlasovania sa od neho dištancujeme," priblížila stanovisko strany Magdeme.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy