Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Béla Bugár k vytváraniu koalície: So Smerom nie, ale to isté platí pre Matoviča
Zdielať na

Béla Bugár k vytváraniu koalície: So Smerom nie, ale to isté platí pre Matoviča

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Súčasné vyhrotené vzťahy medzi koalíciou a opozíciou sú výsledkom viacerých udalostí. Po skresaní programu aktuálnej schôdze parlamentu, z ktorej na popud Roberta Fica vyhodili 60 návrhov zákonov, bola vyostrená aj štvrtková diskusná relácia Na hrane. Do kresiel si oproti sebe sadli predseda strany Spolu Miroslav Beblavý a predseda koaličnej strany MOST-HID Béla Bugár, ktorý sa vyjadril aj k spolupráci so stranou Smer. 

Obaja hostia sa zhodli v tom, že Most-Híd bola prvá strana schopná spojiť Maďarov a Slovákov. Beblavý sa netají tým, že má záujem práve o torzo voličov, ktoré Mostu po tomto volebnom období ostalo.

Na výsledky prieskumu, podľa ktorého by mladí ľudia do 30 rokov volili ĽSNS, November 89 považujú za chybu a štvrtina z nich plánuje emigrovať, majú obaja tiež rozdielne názory. Bugár si myslí, že za to môže opozícia a jej negatívne postoje. Beblavý ich naopak poprosil, aby ostali a po voľbách bude lepšie.

Bugár, ktorý sa sám nazýva starým politickým psom, na záver povedal, že neľutuje koalíciu so Smerom, pretože sa im podarilo Roberta Fica, ako hovorí, brzdiť. Napriek tomu si s ním už nevie predstaviť vstup do koalície. Beblavý zase musel vysvetľovať, prečo v minulosti putoval z jednej strany do druhej. "Keby ste si dnes vybrať medzi konečným partnerom PS Spolu alebo Smerom, koho by ste si vybrali," padla otázka z diváckeho pléna. "Smer nie, rozhodnuté. To znamená, so Smerom nie. Ale to isté platí aj na Matoviča," dodal líder Most-Híd. 

Súvisiace články