Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Politické "koláče" pre voličov. Politici sa postupne snažia získať ľudí pestrou zmesou sľubov
Zdielať na

Politické "koláče" pre voličov. Politici sa postupne snažia získať ľudí pestrou zmesou sľubov

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / O 16 týždňov, teda v nedeľu 1. marca, budeme poznať výsledky parlamentných volieb a strany už začnú skladať novú vládu. Dovtedy nás však čaká kampaň, počas ktorej sa politici okrem iného budú snažiť získať dôveru ľudí pestrou zmesou tém a sľubov.

Zdá sa, že jednou z hlavných persón týchto volieb bude Marián Kočner a tiež vzťahy a udalosti, ktoré s ním nejako súvisia.

"Ja som vedel, kto je Marián Kočner, ale nikdy som si nemyslel, že tie chápadlá jeho siahajú tak ďaleko, no ale vidíte, aj s tým pánom Bödörom jasne povedal, kto je jeho šéf, to je Robert Fico," reagoval predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár.

"Bohužiaľ, ja očakávam, že hlavnou témou kampane bude stále tá kriminalizácia a vyťahovanie ďalších a ďalších nahrávok," pridal sa poslanec strany Smer-SD Erik Tomáš. 

Peňaženkové témy 

Popritom sa strany budú zameriavať aj na takzvané peňaženkové témy. "Cielená pomoc ľuďom v núdzi, pomoc mladým rodinám, výstavba nájomných bytov, opatrovanie starších," podotkol europoslanec Ivan Štefanec z Európskej ľudovej strany. 

"Pokračovať v zlepšovaní kvality školstva, vzdelávania, v reformách v pôdohospodárstve," dodal podpredseda SNS Jaroslav Paška. "Chceme pre ľudí prinášať sociálne výhody, sociálne podmienky," prehlásil predseda Smeru Peter Žiga.

Hoci téma migrácie už nie je taká výbušná, ako pred pár rokmi, a na Slovensko v podstate žiadni utečenci ísť nechcú, je pravdepodobné, že aj túto kartu niektorí vytiahnu.

"Sú tu strany, ktoré nemajú inú agendu, len riešiť migrantov. My si myslíme, že to, čo ľudí naozaj trápi, je zdravotníctvo, školstvo, cesty a mladé rodiny," povedala podpredsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová. 

Kampaň bude podstatne zelenšia 

No a dá sa očakávať, že oproti minulosti bude táto kampaň podstatne viac zelená. "Nielen stav našich lesov, ale aj stav našej planéty volá po tom, aby životné prostredia bolo prioritou nasledujúcej vlády," myslí si predseda strany Spolu Miroslav Beblavý. 

Prvý veľmi dôležitý predvolebný termín nastane už o tri týždne - do nedele 1. decembra totiž strany musia odovzdať kandidátky. Vtedy teda budeme vedieť, ktoré pôjdu sólo, ktoré v koalíciách, a v akom poradí zoradili kandidátov. 

Dnes napríklad Štefan Harabin pozval Mariana Kotlebu na stretnutie, ktorého hlavnou témou má byť práve možná volebná spolupráca ich strán.

Podľa najnovšieho prieskumu by voľby vyhral Smer. SaS by sa len tesne dostala do NR SR. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy